Bilić nahvalio Modrića i analizirao tajnu uspjeha hrvatskog nogometa

Foto: snimka zaslona

Hrvatski nogometni trener Slaven Bilić radi kao stručni komentator za CBS u Velikoj Britaniji, a sinoć je u emisiji posvećenoj Ligi prvaka komentirao i hrvatske uspjehe u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušao je Englezima predočiti kako jedna mala država s četiri milijuna stanovnika može biti toliko uspješna.

– Dobio sam to pitanje sto puta. Nije riječ samo o sportu, kada pogledate vidite da imamo i sjajne doktore. Ipak, naši sportaši su posebni. Imamo sjajne fizičke predispozicije, psihički smo jaki. Imamo dovoljno opreme i resursa za pomoći djeci da postanu sportaši, rekao je pa nastavio:

– Nemamo puno novca, nemamo sve, moraš zaraditi nešto, moraš se boriti. Kako možemo biti tako dobri? Moraš se boriti da dobiješ nešto, neće ti nitko ništa pokloniti. Mi smo jako mala zemlja, u takvom okruženju misliš da ako napraviš nešto, svi će znati za to. Ako i napraviš nešto loše, i tada će svi znati za to. I zbog toga smo kompetitivan narod, objašnjavao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uloga Domovinskog rata

Voditeljicu je zanimala uloga Domovinskog rata, uspoređujući ju s ratom u Ukrajini.

– Nažalost, i rat ti pomaže. Naš prvi turnir bio je 1996. godine, većina naših igrača igrala je vani dok je bio rat u Hrvatskoj. Ja sam bio tri godine u Hrvatskoj pa sam otišao u Njemačku. Nismo bili u vojsci, ali bili smo kao ambasadori Hrvatske na terenu. Ti to želiš napraviti za svoj narod, osjećaš se posebno. Kada igraš za Englesku ti si ponosan, znojiš se, igraš za svoj narod.  Ali, nakon tih tužnih ratnih godina, osjećaš se nevjerojatno ponosno i odgovorno da daš sve od sebe za svoju momčad i svoj narod, rekao je Bilić.

Nahvalio je kasnije Bilić posebno Luku Modrića koji je odigrao odlično u jučerašnjoj utakmici protiv Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imali smo sjajnih igrača, ali on je unikat kao strani igrač koji je deset godina ostao u Realu. Čitanje igre, liderstvo, smirenost, ima sve. On je najkompletniji veznjak ikad i jako skroman tip, zaključio je Modrić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.