Bivša predsjednica Grabar-Kitarović ušla u članstvo MOO: ‘Sport ujedinjuje naše zajedničke ciljeve, vrijednosti i nadanja’

Foto: fah

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na današnjoj je Skupštini izabrana u članstvo Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO). Predložio je predsjednik MOO-a Thomas Bach, a izabrana je s 86 glasova “za” i tri “protiv”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iznimno sam počašćena članstvom u Međunarodnom olimpijskom odboru. To nije samo moj osobni uspjeh, nego priznanje svim dosezima hrvatskoga sporta i odličnih rezultata hrvatskih sportaša, koji našu domovinu predstavljaju u svijetu kao naciju sjajnih talenata i vrijednih ljudi, koji dosljedno promiču načela i vrijednosti Olimpijskog pokreta”, rekla je i dodala kako je na svim svojim prijašnjim dužnostima, kako u Hrvatskoj, tako i na međunarodnoj sceni, podržavala i zagovarala vrijednosti pozitivnog sportskog duha i natjecanja, prijateljstva i olimpizma.

“Sport igra ključnu ulogu u borbi protiv rasizma i govora mržnje. Sport ujedinjuje naše zajedničke ciljeve, vrijednosti i nadanja. Sport širi optimizam i uvjerenje kako se trud, rad i ostale temeljne ljudske vrijednosti nagrađuju pravednim natjecanjem i uspjehom koji svijet priznaje. Iskreno vjerujem kako je sport jedan od ključnih temelja zdravlja ne samo pojedinca, nego i cijele zajednice. Pri tome ne mislim samo na tjelesnu dobrobit bavljenja sportom – osnaživanje tijela, koje se tako može uspješnije boriti protiv zaraza i bolesti… Sport nas uči uključivosti, toleranciji i uvažavanju, kao i zajedništvu na široj društvenoj razini”, dodala je.

Osobno nisam samo velik sportski entuzijast, koji će svim srcem navijati za hrvatske sportaše i reprezentacije, nego i promicatelj dostupnosti i jednakih mogućnosti za svu djecu za bavljenje individualnim i kolektivnim sportovima, bez obzira bilo to iz natjecateljskih pobuda ili iz čistog zadovoljstva”, izjavila je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.