Bogata povijest međusobnih utakmica: Hrvatska reprezentacija četvrti put pobijedila Meksiko

Foto: Twitter

Dvoboj na stadionu AT&T u Arlingtonu bio je šesti međusobni okršaj Hrvatske i Meksika i četvrta pobjeda ‘Vatrenih’.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve četiri pobjede ‘Vatreni’ su ostvarili u prijateljskim ogledima, dok su Meksikanci dobili obje službene utakmice.

Prvi put ‘Vatreni’ i ‘El Tri’ su igrali u listopadu 1992. godine. Bila je to jedna od prvih utakmica Hrvatske na svom teritoriju od osamostaljenja. Maksimirski stadion je bio pun, a hrvatska vrsta je slavila 3-0. Najbolji igrač utakmice bio je sadašnji predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je na toj utakmici bio dvostruki strijelac (46, 87), a među strijelce se upisao i Dean Računica (82).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugi prijateljski ogled ovih reprezentacija otišao je na stranu ‘Vatrenih’. U susretu igranom u Seoulu u lipnju 1999. hrvatska vrsta je pobijedila 2-1. Luis Hernandez je u 26. minuti doveo Meksiko u vodstvo, ali su Igor Bišćan (44) i Josip Šimić (64) uspjeli preokrenuti rezultat.

Prvi službeni međusobni susret Hrvatska i Meksiko su igrali na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Južnoj Koreji. U susretu igranom u 1. kolu skupine G Meksiko je u Nigati slavio 1-0, a pogodak odluke zabio je Cuauthemoc Blanco iz kaznenog udarca u 60. minuti kojeg je skrivio Boris Živković zaradivši pritom crveni karton. Meksiko je osvojio prvo mjesto u skupini plasiravši se u osminu finala, dok je Hrvatska ispala u skupini.

Meksiko je bio bolji i na posljednjem svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. U odlučujućem susretu za prolaz skupine Meksikanci su slavili 3-1 poslavši momčad Nike Kovača kući. Meksikanci su u razmaku od 72. do 82. zabili tri gola, a strijelci su bili Rafael Marquez (72), Andres Guardado (75) i Javier Hernandez (82). Utješni pogodak za hrvatsku vrstu zabio je Ivan Perišić u 87. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu igranom prošle godine u Los Angelesu izabranici Ante Čačića su pobijedili sa 2-1. Bila je to utakmica u kojoj je naša reprezentacija nastupila s ‘pričuvama’ i pobijedila 2-1. Čačić je jedva skupio 16 igrača, od kojih su desetorica bili debitanti, no i takva Hrvatska je srušila Meksiko golovima Duje Čopa i Frana Tudora. Pogodak za Meksiko pred kraj susreta zabio je Chicharito.

U posljednjem susretu igranom u Arlingtonu, hrvatska vrsta je slavila 1-0 golom Ivana Rakitić iz jedanaesterca u 62. minuti. Hrvatska je na stadionu NFL momčadi Dallas Cowboysa nastupila bez Luke Modrića, Danijela Subašića, Marija Mandžukića, Ivana Perišića, Marcela Brozovića te Nikole Kalinića koje je izbornik Zlatko Dalić ranije pustio kući, pa su prigodu dobili igrači iz drugog plana.

MEĐUSOBNI SUSRETI
Hrvatska – Meksiko 3-0 (22. listopada 1992., Zagreb, prijateljska utakmica)
Meksiko – Hrvatska 1-2 (16. lipnja 1999., Seoul, prijateljska utakmica)
Hrvatska – Meksiko 0-1 (3. lipnja 2002., Nigata, SP u Japanu i Južnoj Koreji)
Meksiko – Hrvatska 3-1 (23. lipnja 2014., Recife, SP u Brazilu)
Meksiko – Hrvatska 1-2 (28. svibnja 2017., Los Angeles, prijateljska utakmica)
Hrvatska – Meksiko 1-0 (28. ožujka 2018., Arlington – prijateljska utakmica)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.