Cibona svladala francuski Elan Chalon u prvoj utakmici četvrtfinala FIBA-ina Eurokupa i ostvarila minimalnu prednost za uzvrat

Foto: fah

Košarkaši Cibone u prvom su susretu četvrtfinala FIBA-ina Eurokupa na svom terenu svladali francuski Elan Chalon sa 87-85 (22-23, 26-25, 20-20, 19-17).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju sastava podjednake kvalitete niti jedan sastav nije uspio ostvariti prednost veću od šest razlike u niti jednom trenutku, a na u samoj završnici Cibona je uspjela stvoriti minimalnu prednost pred uzvrat u Chalon-sur-Marneu za 13 dana.

Odličnom obranom u završnici Cibona je zaostatak 78-80 uspjela pretvoriti u vodstvo 85-80, ali Bouteille je pogodio tricu za 85-83 13 sekundi prije isteka vremena. Do kraja dvoboja Reynolds je lijepim prodorom povisio na 87-83, no potom je Roberson izborio dva slobodna bacanja koja je iskoristio za 87-85. Cibona je imala još jedan napad do kraja dvoboja, ali Rozićev pokušaj trice iz kuta nije bio precizan.

Scotty Reynolds predvodio je Cibonu sa 20 koševa i 15 asistencija, kapetan Marin Rozić je dodao 17 ubačaja, dok je kod Chalona John Roberson ubacio čak 39 poena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.