Cijeli svijet priča o ‘čudesnoj Hrvatici’: Je li važno koliko je Mirjana Lučić-Baroni zaradila u Australiji ako je prije toga jedno duže vrijeme prolazila tamnom stranom života?

Foto: fah

Hrvatska sportska heroina, 34-godišnja Mirjana Lučić-Baroni, plasmanom u polufinale prvog grand slam turnira sezone Australian Opena postala je svjetskom sportskom senzacijom. Opravdano. Naime, vratila se iz ponora, uspinjala do zvijezda i na kraju ipak uspjela. Poslije 18 godina ponovno smo vidjeli jednu od najtalentiranijih tenisačica svijeta u polufinalu jednog grand slama. Da je bilo to što nije sasvim sigurno danas bi Mirjana bila rame uz rame sa Serenom, Venus…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na način na koji je njena karijera tekla nije, dakako, mogla zarađivati milijune koje su zaradili i koje zarađuju tenisačice poput Serene Williams,  sjajne Amerikanke od koje je Mikica izgubila u polufinalu. Kad smo spomenuli Serenu ne smijemo zaboraviti jednu činjenicu, naime, najbolja svjetska tenisačica naklonila se Mirjani Lučić i tako osobnim primjerom pokazala veliko poštovanje prema tenisačici s kojom je paralelno krenula u profesionalni tenis, ali su im se putovi, zbog spleta nesretnih okolnosti, u međuvrememnu razišli. Krenule su zajedno kao djevojčice, puno godina kasnije srele su se kao zrele žene, nakon dugog puta kojim su dobrim dijelom trebale prolaziti usporedno, jedna pored druge.

Mirjana Lučić-Baroni, bez obzira na poraz u polufinalu od Amerikanke Serene Williams, najljepša je hrvatska sportska priča s početka 2017. Naime, s obzirom na sve navedeno do sada Hrvatica nije uspjela uvjetno rečeno naplatiti sav trud, godine odricanja, do kraja ostvariti i afirmirati talent koji joj je Bog dao, uglavnom je u usporedbi s drugim tenisačicama zarađivala sitniš. No, nakon Australian Open sve se promijenilo, samo u Australiji zaradila je pet milijuna kuna. Dakle, ovako, polufinale u singlu donijelo joj je 900.000 australskih dolara, dok je u parovima, gdje je stigla do četvrtfinala, zaradila još 80.000 dolara. Naravno da su se mnogi poznanici i oni koji misle da to jesu javili Mirjani poslije svega, svi danas žele biti u njenoj blizini. Pod kišobranom pobjednika u pravilu ne kisnete. Oglasio se čak i tata Marinko, nakon svega sve je demantirao, iako je Mirjana Lučić sve o tome davno rekla. I tu treba staviti točku.

Ne želimo ovdje razvlačiti činjenice da je Mirjana u teškom periodu života, tijekom kojeg je znala puno trenirati, a male koristi od toga imala, igrala mečeve za 300-tinjak kuna, u jednom trenutku igračice su odbijale igrati s njom parove, nikada nisu čule za nju. To vrijeme treba ostati dio njene intime i njenih uspomena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li zapravo važno koliko je Mirjana zaradila u Australiji ako je prije toga jedno duže razdoblje prolazila tamnom stranom života? U Hrvatskoj, nažalost, postoji običaj, koji je, kao i puno toga lošeg, naslijeđe totalitarnih komunističkih vremena, zavirivanja u tuđi novčanik…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.