Dalić nije pozvao Rebića i Petkovića, a sad je otkrio i zašto…

Foto: snimka zaslona

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će u sedam dana tri kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Izbornik Zlatko Dalić danas je objavio popis igrača na koje će računati u ogledima protiv Rusije u Moskvi (1. rujna), Slovačke u Bratislavi (4. runa) te Slovenije u Splitu (7. rujna), a na njemu se nisu našli Ante Rebić, Bruno Petković, Šime Vrsaljko…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Novu TV Dalić je objasnio zašto na popisu nema Rebića i Petkovića.

”Moja odluka i moj izbor napadača za ove tri akcije bili su Budimir i Čolak, iza te odluke stojim. To ne znači da Petković i drugi neće biti na popisu u idućem ciklusu. Puno sam razmišljao, analizirao i odlučio tako sa stožerom. Nitko nije otpisan, ako igrači svojom formom zasluže povratak, vrata su im otvorena. Ovaj popis može ispuniti ono što mi želimo”, istaknuo je Dalić i objasnio kako se igrač koji je donedavno želio nastupati za Njemačku našao na njegovoj listi:

”Razgovarao sam s Bornom Sosom i prije i nedavno. Napravio je jednu grešku, imao je težak period, ali iz toga se izvukao jači. Hrvatska nema pravo odreći se ni jednog igrača, a on je shvatio svoju grešku i ispričao se. Vraća se u hrvatsku reprezentaciju i od njega očekujem dobre utakmice. Znam da će oko toga biti polemika, ali mislim da svaki mladi čovjek zaslužuje šansu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanišić je Hrvat iz Njemačke i mogao je birati kojem će se Savezu prikloniti. Dalić je reagirao pozivom u hrvatski dres, ali Bayernov igrač krenut će iz U-21 reprezentacije.

”Pojavilo se nekoliko mladih igrača koji su u dijaspori i imaju dvojno državljanstvo. Mi moramo sve napraviti da oni igraju za nas. Tu mislim na Stanišića, Sučića i Pašalića u Dortmundu. Poduzeli smo korake oko toga. Vjerujem i, koliko znam, oni će izabrati Hrvatsku. Stanišić je počeo u Bayernu, odigrao je tek jednu utakmicu, ali ako nastavi igrati u kontinuitetu, sigurno je zanimljiv A reprezentaciji. Sučić je dobio pretpoziv i oba će biti na popisu mlade reprezentacije. Hrvatska ne treba strahovati za budućnost, samo treba skupiti hrabrosti i dati im šansu”, zaključio je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.