Dinamo i Hajduk u sjajnom raspoloženju iščekuju maksimirski okršaj

Foto: fah

Večeras od 21.05 na Maksimiru u najvećem hrvatskom derbiju igraju Dinamo i Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je to 5. kola domaćeg nogometnog prvenstva, a obje momčadi u sjajnom raspoloženju iščekuju utakmicu. Modri su slavljem nad Ludogorecom izborili nastup u play-offu Lige prvaka, a Splićani su izbacili Vitoriju u 3. pretkolu Konferencijske lige i pred njima je nastup u play-offu ovog natjecanja protiv Villarreala.

Bit će to drugi međusobni okršaj Dinama i Hajduka ove sezone nakon susreta u Superkupu koji je pripao Zagrepčanima nakon jedanaesteraca.

– Očekujem pravi nogometni dekor u kojemu će naši navijači biti naša podrška svih 90 minuta. Očekuje nas zahtjevna utakmica, igramo protiv vječnog rivala Hajduka koji je plasmanom u Konferencijsku ligu učinio veću draž ovog susreta. Utakmica s Hajdukom je veliki poticaj za svakog igrača, rekao je u najavi susreta trener Dinama Ante Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično razmišlja i njegov kolega na klupi Hajduka Valdas Dambrauskas.

– Naravno da je ovo najveći derbi hrvatskog nogometa, obje momčadi su u dobrom raspoloženju. Dinamo je imao dan više odmora i igra kod kuće, ali mi ne dolazimo u Zagreb samo kako bismo se obranili. Želimo igrati napadački i preuzeti rizik, rekao je litavski strateg.

Derbi će suditi Osječanin Dario Bel, njegovi pomoćnici su Marjan Tomas (Osijek) i Goran Pataki (Đakovo), a četvrti sudac je Ivan Matić (Osijek). VAR sudac je Mario Zebec (Cestica), a njegov pomoćnik (AVAR) Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je prvenstvenu sezonu otvorio gostujućim pobjedama protiv Istre 1961 i Varaždina (oba puta Splićani su slavili 2:0), dok su susreti protiv Rijeke (2. kolo) i Gorice (4. kolo) bili odgođeni.

Dinamo je pak na otvaranju prvenstva slavio protiv Lokomotive (3:2), Slaven Belupa (5:1) i Istre 1961 (4:1) te potom remizirao s Varaždinom (1:1). Modri predvode prvenstvenu ljestvicu s deset bodova, a drugi je Hajduk uz dvije utakmice manje sa šest bodova koliko imaju i Lokomotiva te Šibenik (uz utakmicu više), piše HRT.

DINAMO – HAJDUK 21.05

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastavi:

DINAMO: Livaković, Ristovski, B.Šutalo, Lauritsen, Ljubičić, Mišić, Ademi, Oršić, Špikić, Ivanušec, Drmić

HAJDUK: L.Kalinić, Mikanović, Borevković, Elez, Melnjak, Grgić, Vuković, Krovinović, Mlakar, Biuk, Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.