Dinamo ide po dvostruku krunu! Može li mu Split pokvariti slavlje ili je na redu još jedna ‘kanta’?

Večeras od 20 sati na Maksimiru se igra finale Kupa Hrvatske između Dinama i Splita. Radnički nogometni klub Split do finala je došao preko gradskog rivala Hajduka, a Dinamo preko branitelja naslova Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je najuspješnija hrvatska momčad u natjecanju Kupa, naslov je osvajala dvanaest puta, a još je pet puta zagrebačka momčad stizala do finala. Splitu je plasman u finale Kupa najveći uspjeh u povijesti kluba i pruža mu se mogućnost da ponovi uspjeh zaprešićkoga Intera, koji je jednom igrao finale i slavio u prvom izdanju 1992. godine pobijedivši HAŠK Građanski (današnji Dinamo).

Trener Dinama Zoran Mamić istaknuo je u utorak, dan uoči finala Kupa protiv Splita, da žele osvojiti duplu krunu te tako zaokružiti odličnu sezonu.

Mamiæ: Ždrijeb nam je dodijelio najtežeg protivnika
“Čeka nas borba za trofej, koji nakon dvije sezone želimo vratiti u Maksimir. Želimo odigrati dobru utakmicu, nastaviti niz koji imamo i pobjedom osvojiti duplu krunu i tako zaokružiti odličnu sezonu”, izjavio je Zoran Mamić, a prenosi internetski portal Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Split ima jako dobru ekipu i pojedince, ali na njihovu žalost zadnjih par kola nisu pokazali vrijednost koju imaju. Imaju opasne pojedince u napadačkom dijelu, Cikalleshija, Roga, Rocu, Bagarića, Ercega, i oni mogu svakome napraviti probleme”, dodao je Mamić.

Dinamo je protiv Splita ove sezone u domaćem prvenstvu upisao tri pobjede i remi, a u posljednjoj utakmici, početkom svibnja, slavio je sa 5-1.

“Finale Kupa je jedna utakmica u kojoj je apsolutno sve moguće. Moramo biti pravi, nadam se da će momčad ponoviti igru iz drugog poluvremena protiv Hajduka”, kazao je Zoran Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani očekuju dobru utakmicu i nadaju se iznenađenju u finalu, a trener Splita Zoran Vulić u utorak je najavio da će njegova momčad u finalu Kupa protiv Dinama dati svoj maksimum, jer se radi o povijesnoj utakmici za njegovu ekipu.

“Dinamo ima veću kvalitetu od nas, ali moji igrači će dati svoj maksimum, jer finale Kupa nije bilo kakva utakmica, za nas je ona od povijesnog značaja i drago mi je da ću biti dio toga. Ulazak u finale Kupa bila je želja, ali ne i zahtjev predsjednika kluba Slavena Žužula. I on je to zaslužio, a i ja mislim da sam došao do svojeg cilja”, rekao je Vulić na konferenciji za novinare.

Konferencija za medije Hrvatskog nogometnog saveza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je na rasporedu u srijedu u 20 sati na stadionu Maksimir. Dinamo je najuspješnija hrvatska momčad u natjecanju Kupa, naslov je osvajala dvanaest puta, a Split igra prvi puta u finalu Kupa i pruža mu se mogućnost da ponovi uspjeh zaprešićkoga Intera, koji je jednom igrao finale i slavio u prvom izdanju 1992. godine pobijedivši HAŠK Građanski.

“Naježim se kada pomislim na finale, ali se ne bojimo. Ako se prepadnemo, onda i ne trebamo ići u Zagreb”, poručio je Vulić.

Nogometaš Splita Ante Erceg, koji je tom klubu ponikao i u njemu je već 19 godina, kazao je da je finale Kupa najveća utakmica u njegovoj karijeri.

“Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri. Imamo veliku želju, a iako su nas mnogi već otpisali mi smo spremni napraviti iznenađenje. Pokazat ćemo zašto smo u finalu”, poručio je Erceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni kup Hrvatske, stadion Maksimir, finale:
Dinamo – Split 20 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.