Dinamo uoči starta u Ligi prvaka: Ante Ćorić još ne može biti vođa kakvog klub treba!

Foto: fah

Dinamo za dva dana kreće protiv Lyona u novu sezonu lige prvaka, no, prije toga ih je u derbiju, potpuno zasluženo, šokirao Osijek na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva dana nakon poraza od Osijeka, a uoči starta u Ligi prvaka, u Dinamu nema panike, iako je jasno svima, osim možda treneru Dinama, da su modri odlaskom glavnih zvijezda, prije svega Marka Pjace i Marka Roga, puno slabiji nego prošle sezone, kada također Dinamo nije uspio osigurati europsko proljeće, koje se najavljuje već četiri desetljeća. Kad ostanete bez dvije glavne zvijezde pošteno je, barem prema navijačima, priznati koliko ste zapravo slabiji, sve ostalo je zavaravanje navijača i vlastito samozavaravanje.

Trener Kranjčar tvrdi da se greške koje su se dogodile protiv Osijeka više ne smiju događati. Nažalost, Kranjčar ne vidi, ili ne želi vidjeti, razlog poraza Dinama u kvaliteti Osijeka. Osječki nogomet se diže, što je dobro općenito za nogomet u Hrvatskoj. Razlika u kvaliteti između Dinama i Osijeka, kao i Dinama i ostatka HNL-a, zapravo je i dalje velika, no, odljevom kvalitetnih igrača iz Dinama u inozemstvo ona se svakim danom smanjuje. Drugim riječima, Dinamo slabi, tako da dizanje Osijeka i Rijeke više dolazi kao plod slabljenja Dinama nego kao njihov rast, iako on postoji, posebno kod Osijeka koji je, nažalost, dugo bio u donjem domu hrvatskog nogometa.

Porazu od Osijeka nije kumovala loša realizacija Dinama, ona je tek posljedica činjenice da Dinamo nije bio dobro pripremljen za Osijek s obzirom kako se očigledno smatralo da će modri lako preko kluba koji je zadnju pobjedu na Maksimiru, prije ove najnovije, naravno, ostvario prije 16 godina. Drugim riječima, podbacili su igrači, ali i sam trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči početka Lige prvaka trener Kranjčar tvrdi da u Dinamu nema depresije, dosta je mladih igrača u klubu, koji očito još nisu dorasli izazovu HNL, a kamoli Lige prvaka. Naime, Ante Ćorić, bez obzira na kvalitetu koju ima, još uvijek ne može biti nositelj igre kluba koji se protiv Juventusa, Seville i Lyona treba boriti za europsko proljeće, iako Kranjčar misli drugačije. Nažalost, Ante Ćorić nije ni karakterno sazrio da bi mogao nositi klub kroz europsko “minsko polje.”

Cico Kranjčar tvrdi da je Lyon, kao i Dinamo, mlada momčad, a poraz od Osijeka opravdava navodnom usredotočenošću igrača na start u Ligi prvaka, što samo dokazuje ono što smo spomenuli. Neiskusni igrači teško se mogu usredotočiti na domaće prvenstvo kad ih u kratkom vremenu očekuje nastup na velikoj europskoj sceni. I to je Dinamova najveća slabost u novoj sezoni.

Problem za Dinamo mogao bi nastati nakon Lyona, naime, Dinamo igra protiv vodeće Rijeke, vrlo nezgodne ekipe, koju nije lako pobijediti na Rujevici, i koja bi eventualnom pobjedom protiv Dinama mogla pobjeći i tako barem prividno zakomplicirati borbu za vrh HNL-a. Naime, ponovimo, većina nogometnih stručnjaka i dalje vjeruje kako još uvijek nije došlo vrijeme za smjenu na tronu hrvatskog nogometna, odnosno, da Rijeka i Osijek, a pogotovo Hajduk, nisu tome dorasli, međutim, to ne znači da se Dinamo može opustiti i da neće biti kažnjen ako će ponijeti kao protiv Osijeka. Danas je lakše pobijediti Dinamo, nego jučer, i to je jedina istina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.