Dodig i Vekić ispali u prvom kolu

Hrvatski tenisač Ivan Dodig izgubio je u 1. kolu ATP turnira u Dubaiju od Ukrajinca Sergija Stahovskog s 7-6 (6), 6-7 (4), 6-2 za dva sata i 18 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prvi međusobni sraz Dodiga i Stahovskog, 88. na ATP ljestvici, koji je imao više snage u trećem setu. U prvom setu Dodig je dva puta bio u prilici osvojiti set. Kod vodstva 6-5 na protivnikov servis imao je dvije set lopte, ali ih je propustio, a isto se ponovilo u tie-breaku, pa je Stahovski uzeo ponuđeno. Drugi set opet je otišao do tie-breaka, ali ovaj puta Dodig je iskoristio priliku, te je izjednačio na 1-1. Naš tenisač je izgubio snagu u trećem setu u kojem je Stahovski poveo s 4-0 i prošao dalje.

I mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić ispala je u 1. kolu WTA turnira, u brazilskom Florianapolisu od treće nositeljice Čehinje Klare Zakopalove s 6-3, 6-3.

Zakopalova, 32. tenisačica svijeta, bila je prejaka za 17-godišnju Osječanku, koja je od iste protivnice izgubila i na turniru u kineskom Shenzhenu ove godine. Vekić je svoj početni udarac gubila pet puta, a prvi servis joj je bio na ne baš sjajnih 52 posto. Velika nada hrvatskog tenisa ove godine još čeka na pobjedu na WTA Touru (0-4), a još prije dvije godine je kao 15-godišnjakinja igrala finale WTA turnira u Taškentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.