Đoković ostvaruje projekt ‘regionalnih turnira’ na kojem će sudjelovati i hrvatski tenisači

Foto: fah

Kako je i najavljivano, Novak Đoković organizirao je seriju ‘regionalnih turnira’ humanitarnog karaktera. Okuplja brojna poznata imena iz svijeta tenisa u regionalnom “Adria Touru” koji će se od 13. lipnja do 5. srpnja održati u pet gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi turnir će se održati u Beogradu, na terenima TC Novak (13./14. lipnja), a potom tenisači stižu u zadarski Višnjik (20./21. lipnja). Treća stanica je Crna Gora (27./28. lipnja), a zatim slijedi Banja Luka (3./4. srpnja). Uz to, planiran je i odlazak u Sarajevo gdje će Đoković i Damir Džumhur 5. srpnja odigrati revijalni meč.

Đoković će igrati sve turnire, a sudjelovat će i Austrijanac Dominic Thiem, bugarski tenisač Grigor Dimitrov i vodeći hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić.

“Još nekoliko velikih europskih teniskih imena je najavilo dolazak na dobrotvorni turnir koji je zamišljen kako bi se prikupila sredstva za humanitarne projekte širom regije, među kojima su i programi “Novak Đoković” fondacije za programe ranog razvoja i obrazovanja djece. Ujedno, želja organizatora je da se pomogne tenisačima kako bi se vratili u formu uslijed situacije s koronavirusom”, poručili su iz “Adria Toura”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se priča o ‘regionalnom turniru’ očito će sudjelovati i tenisači drugih zemalja, upitno je samo zašto nisu uključeni gradovi u njihovim zemljama.

Očito je to ”nama naša borba dala”, da imamo Zapadni Balkan, kao što smo posljednjih dana i vidjeli i o čemu smo pisali, iako smo članica Europe unije, kojoj je regija i Austrija i Mađarska i Italija, barem jednako koliko Srbija i Bosna i Hercegovina te Crna Gora i Slovenija., da ne spominjemo i ostale države, neke od njih nastale raspadom te nesretne Jugoslavije, kao što su Kosovo, Makedonija, i Albanija, koja dio Jugoslavije ipak nije bila, ali je zato dio Zapadnog Balkana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.