Đokovićev djed, nekadašnji oficir: ‘Uvijek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio’

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Zdenko Žagar, Hrvat iz Vinkovaca, djed Novaka Đokovića ima 82 godine i danas živi u beogradskom kvartu Čukarica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sam sam. Ja i fotografije. Od Novakove bake Sande sam se rastavio, a druga supruga je preminula prije tri godine”, kaže za Nova.rs.

“Ja sam po nacionalnosti Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. Moja bivša supruga, Novakova baka, također je rođena u istom mjestu. Tamo smo se našli i upoznali. Bili smo oficiri koji su došli na službu. Ja sam došao u Beograd, ona je još pohađala školu, pa smo se poslije vjenčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, Novakova majka, pa Sanda. Uvijek sam govorio da sam Jugoslaven ili Hrvat, Srbin nikad nisam bio. Dijana je rođena u Beogradu i tu je odrasla. O Noletu tek da ne pričam. Njemu je i otac Srđan Srbin. Zapravo, pitanje je koliko ima i crnogorske krvi, ima tu malo mješavine. Normalno je da će biti više priklonjen Srbima i ja nemam ništa protiv toga. Ne bi ništa bolje prošao u životu ni da se predstavlja kao Hrvat. Ni to nitko ne bi prihvatio. Isto bi ga svojatali. Prije nekoliko mjeseci zvala me je jedna rođakinja koja živi u Vinkovcima te me pitala gdje je Dijana rođena. Znači, u Hrvatskoj se priča o tome”, istaknuo je.

Kod njih obiteljski odnosi nisu sjajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svašta se izdogađalo i ja nisam baš imao nekog sudjelovanja u Novakovom odrastanju. Zbog posla sam živio u Prištini, još i prije nego što se on rodio. Dakle to su bila viđanja samo vikendima. Onda je došla rastava i dodatna distanca od obitelji. Novak je više vremena provodio s drugim djedom. Moja kćer i Novakova mama Dijana za rastavu krivi mene i to mi ne može oprostiti. A ja mislim da je krivica uvijek podijeljena. Bilo je teško, ali sad je sve bolje. Poštujemo se”, opisuje.

Govorio je i o koronaturniru u Beogradu i u Zadru, nakon kojeg su Đokoviću upućene kritike.

“Turnir je bio na otvorenom. Pa nije Novak donio koronu u Beograd! Baš sam bijesan. Eto, on je bio zaražen, a ja koji sam isto bio tamo nisam dobio koronu. Uplašio sam se kad se i on zarazio, ali u startu sam vjerovao da je dovoljno fizički i psihički jak za sve podnijeti. Tako je to… Unuk dobio koronu, a djed nije”, priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam zbog čega Novaka stalno osuđuju. Jako je puno prljavština. A jedini povod i razlog za to bacanje ljage je to što je on: Srbin! Da, da… Zato što je on Srbin iz tamo neke nedođije… Jer ti stranci koji ga pljuju ne znaju ni gdje je Srbija, ni gdje je Beograd. A bolji je i slavniji od svih njih koji ga vrijeđaju! Eto, sve sam vam objasnio u nekoliko riječi. On smeta Nadalu, Federeru i onoj dvadesetorici koji su ispod njega, a onima niže da ni ne govorim. Neću uopće komentirati takve bljuvotine. Treba ih ignorirati”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.