(FOTO, VIDEO) Francuska u polufinalu Svjetskog prvenstva: Porazu Urugvaja kumovao golman…

Foto: fah

Francuska nogometna reprezentacija prvi je polufinalist Svjetskog prvenstva nakon što je u četvrtfinalu u Nižnjem Novgorodu svladala Urugvaj sa 2-0 (1-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za Francusku bili su Raphael Varane u 40. i Antoine Griezmann u 61. minuti.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Francuska je bila favorit i prije početka utakmice, a taj je status bio još izraženiji kada se saznalo kako Urugvaj ne može računati na svog sjajnog napadača Edinsona Cavanija koji se nije uspio oporaviti od ozljede mišića koju je zadobio u susretu osmine finala protiv Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, početak utakmice protekao je u dominaciji Urugvaja koji je u prvih pet minuta stvorio dvije zanimljive situacije pred francuskim vratima, ali nisu uspjeli konkretnije zaprijetiti Llorisu. U prvih pola sata utakmice jedinu pravu priliku za pogodak stvorila je Francuska kada je Giroud u 15. minuti uspio glavom prebaciti loptu do Mbappea, no mladi je napadač reagirao izrazito loše u situaciji kada je neometan na sedam-osam metara od gola odlučio odmah pucati prema vratima. Pogrešno je procijenio trenutak kada skočiti i loptu je poslao daleko preko gola.

Prvi udarac u okvir gola na utakmici dogodio se tek u 35. minuti kada je Betancur pucao s vrha kaznenog prostora, no njegov pokušaj Lloris je lagano obranio.

Francuska je povela iz svog prvog, a pokazat će se i jedinog udarca u okvir gola u prvih 45 minuta. Betancur je neoprezno srušio Tolissoa na desnoj strani francuskog napada, Griezmann je uputio odličan centaršut na 10-ak metara metara gdje je Varane u skoku odlično prebacio loptu u suprotni kut nemoćnog Muslere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urugvaj je najbolju priliku za poravnanje propustio samo četiri minute potom. Tada je južnoamerički predstavnik izborio slobodni udarac iz slične situacije kao i Francuska kod pogotka, u kaznenom prostoru najviše je skočio Caceres, ali njegov udarac u sam donji desni kut Lloris je uspio zaustaviti da bi urugvajski kapetan Godin odbijenu loptu sa samo metra udaljenosti od gola poslao u vanjsku stranu mreže.

Na kraju prvog dijela utakmice Urugvaj je imao četiri udarca u okvir gola, a Francuska jedan, no u prednosti je bila Francuska.

Susret je praktički odlučen u 61. minuti kada je kardinalno pogriješio inače pouzdani urugvajski vratar Fernando Muslera. Njemu je ne odviše jak udarac Griezmanna sa 20-ak metara koji je išao po sredini gola prošao kroz ruke i završio u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos velikom trudu, Urugvaj do kraja utakmice nije uspio složiti niti jednu opasnu situaciju pred francuskim golom te su “galski pijetlovi” izborili plasman među četiri najbolje selekcije u Rusiji.

Francuska će u polufinalu u utorak 10. srpnja u Sankt Peterburgu igrati protiv pobjednika utakmice Brazil – Belgija koja se igra od 20 sati u Kazanu.

URUGVAJ – FRANCUSKA 0-2 (0-1)

Nižnji Novgorod. Gradski stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac: Pitana (Argentina)

Gledatelja: 43.319

Strijelci: 0-1 Varane (40), 0-2 Griezmann (61)

URUGVAJ: Muslera – Caceres, Gimenez, Godin, Laxalt – Nandez (Urretaviscaya, 73), Torreira, Vecino, Bentancur (C. Rodriguez, 59) – Suarez, Stuani (Gomez, 59)

FRANCUSKA: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez – Kante, Pogba – Mbappe (Dembele, 88), Griezmann (Fekir, 90+3), Tolisso (Nzonzi, 80) – Giroud

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.