Gubitnik podvijenog repa: Da je Đoković napravio u Wimbledonu ono što je napravio u Tokiju istog trena bi bio diskvalificiran

Foto: Snimka zaslona

Nakon sramotnog i nesportskog ponašanja srpskog tenisača Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju, a poslije debakla u polufinalu te u borbi za broncu stigle su brojne osude na račun vrhunskog tenisača, ali upitnog sportaša. Dakle, u borbi za broncu, a nakon jednog od brojnih promašaja, Đoković je bacio reket na tribine i srećom nikoga nije pogodio. Tko zna što bi se dogodilo da je kojim slučajem, a to ne bi bilo slučajno s obzirom da je Đoković reket bacio namjerno, reket završio na glavi nekog od djece volontera ili sportaša? Đoković bi vjerojatno doživotno bio diskvalificiran s Olimpijskih igara. Tako se ne ponaša ”junak regiona” i ”vrhunski sportaš”, koji je sportaš tek kad pobjeđuje, kad gubi ponaša se uglavnom kao da se cijeli svijet urotio protiv njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sportaši ne bacaju rekete na tribine i ne odustaju od borbe za odličje te tako svoje sugirače, u ovom slučaju suigračicu iz teniskog miksa, ostavljaju na cjedilu. Frustriran debaklom u polufinalu, a poslije poraza u borbi za broncu u miksu, Đoković je odustao od borbe za broncu za koju se trebao boriti s tenisačicom Ninom Stojanović te je tako ni krivu ni dužnu kaznio i samu kolegicu iz reprezentacije. Pravi bi sportaš došao makar u kolicima te bi pokušao, poen, dva, gem, dva tri, pokušao bi i preneseno govoreći umro pokušavajući, bit sporta je u pokušaju, u tome da date sve od sebe, a kad je tome tako ništa sami sebi ne možete zamjeriti niti vam bilo tko drugi ima pravo nešto zamjeriti. Bit sporta nije u bijesu prema cijelom svijetu ako vam taj dan ne ide kako ste si zamislili.

Srbijanski tenisač došao kao pobjednik u Tokio, a otišao kao gubitnik podvijenog repa, ili kako bi to britanski novinar rekao kao ”razmaženo derište”. Da je kojim slučajem Đoković bacio reket na tribine u Wimbledonu istog bi trenutka bio diskvalificiran i to je valjda svima jasno, osim ”hrvatskim” medijima te Vučićevim fašistoidnim tabloidima. Ovakve stvari u Wimbledonu su jednostavno nemoguće, slomiti reket jedna je stvar, baciti ga na tribine, uz gestikulacije koje kao da dolaze iz prašuma, iz filmova  o Tarzanu, na travi Wimbledona nije moguće bez sankcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.