Hajduk, Rijeka i Split plasirani u 3. pretkolo

Sva tri hrvatska predstavnika, Hajduk, Rijeka i Split, plasirala su se u 3. pretkolo Europske lige nakon današnjih uzvratnih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši Hajduka su večeras u uzvratu na Poljudu izgubili od irskog Dundalka 1-2. No, i s porazom Hajduk ide dalje, jer je slavio u prvoj uzakmici prije tjedan dana, tada je bilo 2-0. Hajduk je od početka susreta kontrolirao igru i rezultat. Poveo je u 25. minuti. Kouassi je, nakon lijepe akcije Anđelkovića, iskosa sa deset metara zatresao mrežu Dundalka.

Irci su bili bezopasni, no u 66. minuti stvari su krenule nizbrdo. Jozinović je želio vratiti loptu vrataru Stipici, ali Hoban je presjekao dodavanje i zabio je za poravnanje. U 74. minuti novi šok za Splićane, Byrne pogađa za vodstvo Dundalka 2-1. U Hajdukovce je ušla nervoza, jer Irci sa još jednim pogotkom prolaze dalje. No, Hajduk je do kraja uspio sačuvati mrežu i prolaz dalje. U 3. pretkolu ih čeka kazahstanski Šahter iz Karagandija. Prvi dvoboj igrat će se 31. srpnja u Karagandiju, a uzvrat je 7. kolovoza u Splitu.

Rijeka je u Budimpešti svladala mađarski Ferencvaros sa 2-1, te je sa ukupnih 3-1 prošla u naredno pretkolo gdje ih čeka Vikingur Gota iz Farskih otoka. Prva utakmica igra se na Farskim otocima 31. srpnja, a uzvrat je 7. kolovoza na Kantridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječani su u prvom poluvremenu zabili oba zgoditka, a strijelci su bili Ivan Krstanović (20-11m) i Miral Samardžić (48), da bi u drugom dijelu Krstanović zaradio iskljčenje, a Mađari su s igračem više samo smanjili pogotkom Ugraia (65-11m).

Nogometaši Splita su u uzvratu u ciparskoj Larnaci protiv izraelske momčadi Hapoela iz Be’er Sheve odigrali 0-0. U prvom dvoboju Split je slavio sa 2-1. Uzvrat je odigran u ciparskom gradu Larnaci jer je UEFA zbog ratnog stanja zabranila odigravanje utakmica u Izraelu. U 3. pretkolu Split 31. srpnja gostuje u Odesi kod Čornomoreca, momčadi koja je lani u skupini Europske lige dvaput pobijedila zagrebački Dinamo, dok će se uzvrat igrati 7. kolovoza najverojatnije na Poljudu jer stadion u Parku mladeži nema licencu za treće pretkolo. Kako je prošao i Hajduk, a s obzirom da su i jedni i drugi ždrijebom određeni kao gosti u prvoj utakmici, Split će vjerovatno morati mijenjati domaćinstvo i prvu utakmicu igrati u Splitu o čemu će odlučiti UEFA.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.