Rijeka i Split superiorno u sljedeći krug kvalifikacija Europske lige, Hajduk se provukao kroz iglene uši

Vijesti s europskih nogometnih natjecanja su dobre, ali su mogle i morale biti bolje. Sva tri naša predstavnika u kvalifikacijama za Europsku ligu su prošla dalje, u sljedeće 3. kolo izlučnog sustava iz kojeg se filtriraju momčadi za natjecanje po skupinama. Rijeka i Split su se dokazali i u uzvratnim utakmicama, Rijeka je pobijedila s 2-1Ferencvaros, a Split je odigrao 0-0 u gostima protiv izraelskog Hapoela. Dočim je Hajduk na svom terenu gotovo pa senzacionalno poražen od Dundalka 1-2 no zbog dobrog rezultata iz prve utakmice (2-0) ipak ide dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je preskočila Ferencvaros, i u gostima je tukla mađarski sastav s 2-1, a kako je za Riječane bilo 1-0 u prvoj utakmici to je klub s Kantride superiorno prošao u sljedeći krug. Za svaku čestitku. Sljedeći suparnik Rijeci jest Vikingu r s Farskih Otoka.

Split je, pak, protiv izraelskog Hapoela odigrao 0-0, te je pobjeda 2-1 Splita u prvom dvoboju bila presudna. Zbog uzavrele političke i ratne situacije Uefa je zabranila odigravanje utakmica u Izraelu, pa je ovaj dvoboj odigran u ciparskoj Larnaci. No, u 3. kolu kvalifikacija Split čeka momčad Černomoreca iz Odese, nije naodmet podsjetiti da je taj sastav lani dvaput pobijedio naš Dinamo u skupini Europske lige.

Prošao je dalje i splitski Hajduk, no na jedvite jade. Uistinu je nevjerojatno kako su nogometaši Hajduka umalo prokockali prednost s gostujuće utakmice prije tjedan dana u Republici Irskoj. Hajduk je tada pobijedio s 2-0, a u splitskom uzvratu poveo je sa 1-0. No, posvemašnje opuštanje umalo ga je stajalo eliminacije, Irci su postigli brzo dva pogotka i svim silama pojurili po treći koji bi njih lansirao u daljnje natjecanje, a Hajduka eliminirao.Hajduk se na svom terenu morao grčevito braniti, srećom u tome je uspio, no Hajdukovi nogometaši nisu uspjeli izbjeći salvu zvižduka svojih nezadovoljnih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je hrvatskim klubovima nužna svaka pobjeda u europskim natjecanjima zbog popravljanja koeficijenta koji nudi povoljniji ždrijeb tako je i ovaj poraz Hajduka i štetan i loš. Sreća u nesreći da taj poraz splitske nogometaše nije koštao eliminacije. U sljedećoj rundi Hajduk će igrati protiv kazahstanskog Šahtara iz Kirgistana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.