Hoće li Ante Rebić poslušati preporuku Zlatka Dalića, vraća li se u Frankfurt?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija za otprilike sedam mjeseci igrat će na novom velikom natjecanju, Europskom prvenstvu. Izborniku Zlatku Daliću, s obzirom na ozljede i oproštaj Marija Mandžukića, svaki je igrač važan, pa tako i junak pobjede Vatrenih protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Ante Rebić. No, on, nažalost, ne igra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Rebić je ovog ljeta iz Eintrachta stigao s velikim očekivanjima, s velikom pompom, posebno u hrvatskim medijima, u Milan, klub koji je u sedam navrata osvajao najvredniji europski klupski trofej. Rebić je u Milan došao kao drugi izbor budući da klub nije uspio angažirati Angela Correu iz Atletico Madrida. Drugim riječima, Ante je bio za Milan neka vrsta utješne nagrade, a to nikad nije dobro za nikoga, pa tako ni za nogometaše. Spomenimo kako je hrvatski reprezentativac u Milan došao na dvogodišnju posudbu s pravom otkupa za 25 milijuna eura, otprilike dvostruko manje od onoga što bi Milan platio Correu. Međutim, Rebić nije igrao ni za vrijeme Giampaola, pa tako ne igra ni sada pod Stefanom Piolijem koji je preuzeo klub. Tu i tamo Rebić dobije poneku minutu i to je uglavnom sve, s druge strane Milanu ne cvjetaju ruže.  Na takav način Rebić ne može pokazati koliko uistinu vrijedi, ujedno to je frustrirajuće i za njega i za izbornika Dalića. Na utakmicama hrvatske reprezentacije jasno se vidi koliko je zapravo Rebić izvan sustavnog natjecanja, nije to Rebić kakvog pamtimo iz Eintrachta ili Rebić koji je na SP-u svojom eksplozivnošću razbijao obrane protivničkih momčadi te bio pravo otkriće.

Stoga, dakako, ne čudi kada Dalić poziva Rebića da promijeni klub, naime, ne jednom izbornik je poručio da neće moći ići na Euro oni koji ne igraju u svojim klubovima. Da je Dalić reagirao piše Calciomercato te je preporučio Rebiću da promijeni sredinu, odnosno nađe klub u kojem će dobiti priliku kakvu zaslužuje.  U Milanu je kako stvari sada stoje neće dočekati.

“Rebić je ove sezone već nastupao za dva europska kluba, Eintracht i Milan pa sada nema puno opcija za promjenu kluba, morao bi otići s kontinenta. U tom slučaju, kao opcije se nameću američki MLS i Kina”, pisao je, podsjetimo, ne tako davno Calciomercato u svom članku uz dodatak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nijedna opcija nije nešto što bi zadovoljilo Rebića, ali ni Dalića, pa se hrvatski napadač nada prilici u Milanu kao jedinoj preko koje može spasiti karijeru.

Prema pisanju dijela talijanskih medija Ante Rebić bi već u siječnju mogao napustiti Milan, no, srećom po hrvatsku reprezentaciju, ostat će u Europi.  Ipak se u Europi, za razliku od Kine ili SAD-a igra daleko ozbiljniji nogomet.  Navodno bi se mogao vratiti u Frankfurt, barem tako piše nekoliko njemačkih medija, informaciju potvrđuje i Vito Angele, novinar talijanskog Sempre Milana. Prema dogovoru s Milanom Eintracht ima pravo vratiti Rebića u Frankfurt, s obzirom da ne igra u Milanu Ante vjerojatno s takvim raspletom situacije ne bi bio nezadovoljan.  Ipak je Rebić sjajno igrao u Eintrachtu te imao veliku podršku navijača. Rebić je za vrijeme trenera Nike Kovača s Eintrachtom osvojio i njemački kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.