Hrvatska dobila predsjednika, Italija kralja: Kako je Ante Rebić u manje od dva mjeseca od pričuve postao glavni motor Milana?

Foto: Snimka zaslona

U praktički samo dva mjeseca, pa i manje, hrvatski reprezentativac, Ante Rebić, od pričuve u Milanu, pričuve koja je bila na izlaznim vratima te blizu povratku u Eintracht, pretvorio se u igrača koji je jedan od ključnih motora talijanskog nogometnog diva. Kako se to zapravo dogodilo? Jednostavno, napokon je dobio pravu priliku, koju je uspio iskoristiti.  Protekle jeseni Ante je minute dobivao na kapaljku, tu i tamo bi nešto odigrao i to je bilo sve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najčitaniji dnevni list u Italiji, Gazzetta dello Sport, ujedno je i jedan od uglednijih sportskih dnevnika na svijetu, koji svakog dana čita skoro četiri milijuna Talijana, kako smo već pisali donosi naslovnicu na kojoj se smiješi Hrvat Ante Rebić. Od pričuvnog igrača posrnulog diva do prve zvijezde ”Euro Milana”, kako Gazzetta piše o strelovitom usponu hrvatskog napadača, koji se očito u pravo vrijeme vratio u pravu formu.

Pravo vrijeme ne samo za Milan već i za ono što je Hrvatima puno važnije, hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Naime, pred Vatrenima su pripremne utakmice za Europsko prvenstvo, a za manje od četiri mjeseca počinje i sam turnir. S obzirom na ozljedu Ivana Perišića povratak Ante Rebića u pravu formu, formu kakvu je imao dok je briljirao u Frankfurtu, sjajna je vijest za izbornika Zlatka Dalića.

Novine od 120 godina tradicije posvetile su Rebiću naslovnicu, što nije mala stvar, bez obzira što ne treba pretjerivati kad se piše o naslovnicama Gazzette s obzirom tko je sve bio na tim naslovnicama.  Naime, sjedište Gazzette dello Sport je u Milanu te je posve očekivano, pa i ”normalno”, budući kako je ta riječ posebno u Hrvatskoj danas aktualna, da se glorificira ”preporod kluba” koji je u svojoj bogatoj povijesti osvojio sedam naslova prvaka Europe, samo Real ima više. Drugim riječima, iako se polako vraćaju nakon krize koja je trajala gotovo cijelu jesen (da ne spominjemo razdoblje ranije, prije Rebićevog dolaska) daleko je još uvijek  Milan od ”Euro Milana.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante je sinoćnjim golom, šestim u posljednjih sedam utakmica, donio novu, dakako vrijednu, pobjedu Milanu 1:0 protiv Torina. Tri su to boda koja su Milan, nakon jesenskog životarenja u donjoj zoni ljestvice približila zoni koja vodi u Europsku ligu. Nažalost po Rebića i navijače Milana Liga prvaka ove sezone ostaje nedostižna.  Samo Liga prvaka i borba za najveći europski trofej može dugoročno zadovoljiti apetite navijača kluba za koji je svojedobno s velikim uspjehom igrao i bivši kapetan ”prvih Vatrenih” Zvonimir Boban.

Gazzetta na naslovnici piše:  “Euro Milan u znaku Hrvata”, ispod toga ”kralj Rebić”, odnosno “Il ReBic”. Naime, “Il Re” na talijanskom jeziku znači – kralj. Hrvatska je danas dobila predsjednika, Italija kralja… Mnogi će reći da su Talijani ipak puno bolje prošli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.