Hrvatska košarkaška reprezentacija pred ključnim izazovom: ‘Igramo protiv protivnika koji ne zna za poraz i očekujem domaćinsku atmosferu’

Foto: fah

Izbornik hrvatske košarkaše reprezentacije Dražen Anzulović izjavio je u četvrtak kako kvalifikacijska utakmica za Svjetsko prvenstvo protiv Litve, koja se u petak igra u Osijeku, mora biti izazov, a ne opterećenje te da moramo biti opterećeni samo kvalitetom izvedbe i zadacima koju su postavljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za novinare Anzulović je kazao kako očekuje poticajnu i domaćinsku atmosferu, ali da podrška koju će reprezentacija imati neće dobiti utakmicu, bez kvalitete, organiziranosti, i koncentriranosti.

“Igramo protiv protivnika koji zaslužuje sav respekt, koji nema poraza u ovim kvalifikacijama, reprezentacije koja ima dugu tradiciju vrha svjetske košarke i samim tim to za nas mora biti izazov, a ne opterećenje. Moramo samo biti opterećeni kvalitetom izvedbe i taktičkim zadacima koje smo si postavili za utakmicu i, ako to bude tako, vjerujem da će naša kvaliteta doći do izražaja i da ćemo ostvariti pobjedu”, poručio je Anzulović dodajući da će “kvaliteta izvedbe, obrambena i napadačka, biti odlučujuća na parketu”.

“Utakmica se neće odlučiti u prvoj ili drugoj četvrtini, već se mora graditi od prve do zadnje minute i siguran sam da će, ako budemo na toj razini, naša kvaliteta doći do izražaja”, istaknuo je izbornik Anzulović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativac Rok Stipčević upozorio je da igramo protiv vrlo respektabilne ekipe, koja u službenim utakmicama s Hrvatskom ima omjer 9-2 u svoju korist.

“Očekuje nas teška i uzbudljiva utakmica. Uz sav respekt, mi se njih ne plašimo i svjesni smo svoje snage i kvalitete”, rekao je Stipčević.

Iako Litva u Osijek dolazi bez dvojice NBA igrača, centar Ivica Zubac ističe kako je to i dalje “jako kvalitetna ekipa, koja ima kvalitetne igrače na svim pozicijama”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Spremamo se već skoro dva tjedna , prošli smo kroz sve detalje igre, obrane i napada i ulazimo 100 posto spremni, motivirani i puni samoupouzdanja. Nadamo se da će nam publika dati još veći poticaj i idemo na pobjedu”, kazao je Zubac.

Glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) Josip Vranković uvjeren je kako nas, s obzirom na interes koji se stvara oko utakmice, čeka festival košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.