Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila Crnu Goru

Dubrovnik, 5.1.2016. - Utakmica pripremnog turnira pred odlazak na EP u Beogradu između Hrvatske i Crne Gore. Na fotografiji Aleksandar Ivović. foto HINA / Nikša MILETIĆ / mm

U posljednjoj utakmici pripremnog turnira uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Beogradu, hrvatska vaterpolska reprezentacija je u Dubrovniku pobijedila Crnu Goru rezultatom 7-5 (3-0, 0-1, 3-2, 1-2), ali je ostala bez prvog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, Crna Gora i Njemačka su okončale turnir sa po šest bodova, pa je odlučivala razlika pogodaka. U takvom raspletu Crna Gora je osvojila prvo mjesto, Hrvatska je druga, dok je Njemačka treća. Posljednji je Brazil Ratka rudića bez boda.

Hrvatsku su do pobjede protiv Crne Gore predvodili Lončar, Joković i Sukno sa po dva gola, dok je Bijač sakupio 11 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Radović s dva gola.

Hrvatska će na EP u Beogradu u prvom krugu natjecanja igrati u skupini A s domaćinom Srbijom, Francuskom i Maltom. Prvu utakmicu hrvatski vaterpolisti imat će 10. siječnja kada ih u Kombank Areni čeka dvoboj protiv Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI:
1. kolo – ponedjeljak, 4. siječnja,
Crna Gora – Njemačka 11-8
HRVATSKA – Brazil 12-8

2. kolo – utorak, 5. siječnja
Crna Gora – Brazil 10-5
HRVATSKA – Njemačka 9-10

3. kolo – utorak, 5. siječnja
Brazil – Njemačka 9-13
HRVATSKA – Crna Gora 7-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POREDAK: 1. Crna Gora 6 bodova (26-20), 2. HRVATSKA 6 bodova (28-23), 3. Njemačka 6 bodova (31-29), 4. Brazil bez boda (22-35)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.