Hrvatska nekoliko sati uoči Finske: Pobijediti, a što drugo, kad već Finska nije slavila godinu dana?

Foto: Twitter

Vatreni otprilike za četiri sata igraju utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji, iako oslabljena Hrvatska je favorit, ni statistika ne ide u prilog domaćinu. Naime, Finska već godinu dana ne zna za pobjedu, dok Hrvatska pod vodstvom Ante Čačića još uvijek nije poražena. Konkretno jedini poraz, koji se ne može smatrati klasičnim porazom jer nije došao u prvih devedeset minuta nego u produžecima, bio je onaj ujedno i najbolniji, protiv Portugala u osmini finala Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prva dva kola Hrvatska predvodi svoju skupinu s četiri boda, koliko ima i Island, Finska ima tek jedan bod. U ovom trenutku u Finskoj su emocije pomiješane nakon šokantnog poraza na Islandu kada su kraj utakmice dočekali s vodstvom od 2:1 a sudačka nadoknada završila je 2:0 za Island, na kraju poraz od 3:2 sasvim sigurno mora ostaviti posljedice čak i na tradicionalno hladne Skandinavce. Pogotovo ako je točna informacija koja govori da su Finci protiv Islanda u posljednjoj sekundi primili gol koji nije bio posve regularan.

Rekli smo kako je Hrvatska u problemima, naime, nema  Luke Modrića, Ivana Rakitića, Marka Pjace i Dejana Lovrena, upitni su nastupi Vedrana Ćorluke i Danijela Subašića, iako će Subašić vrlo vjerojatno igrati.  Uoči utakmice Andrej Kramarić, koji je dočekao svoju priliku protiv Kosova, i iskoristio je, poziva na oprez, on tvrdi da će Hrvatskoj biti teže u Finskoj nego u Albaniji.

“Ne poznajem dovoljno Kosovo i Finsku da bih mogao točno reći kakav je odnos snaga. Mi smo pokazali ono što smo znali pokazati i u nekim prijašnjim susretima; mene je podsjetilo na utakmicu protiv Azerbajdžana u Osijeku kada smo isto od prve minute krenuli jako, pokazali jasno i glasno što želimo. Stvorili smo puno šansi, a naravno da mi je drago da sudjelujem kada igramo tako dobro i pobjeđujemo. Nadam se da će tako biti i dalje”, rekao je Kramarić, koji je sretan i zbog činjenice da je Mario Mandžukić protiv Kosova napokon proradio i to u velikom stilu zabio čak tri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nikada nisam htio pametovati oko takve situacije jer kao napadač znam kako je biti u situaciji kada nedostaju golovi, a kroz to prolaze i najbolji napadači na svijetu. Svaki dan možeš ući u tu fazu, ne volim o tome ni pričati. Svjesni smo što je Mario prošao, sigurno da nam je svima drago što se oslobodio tog pritiska. Ali kao što je i Mario rekao nakon utakmice, najvažnije je da ekipa pobjeđuje”, poručio je Kramarić, koji se odlično snašao u Bundesligi. Igra i zabija u Hoffenheimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.