Hrvatski juniori prvi na Europskom prvenstvu u baseballu skupine B

Hrvatska juniorska baseball reprezentacija osvojila je prvo mjesto na Europskom prvenstvu za juniore u baseballu skupine „B“ koje se ovog tjedan održavalo u Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sinoć održanom finalu uspjeli su, nakon neizvjesne borbe, pobijediti vršnjake iz Velike Britanije 10:8.

Iako je vodstvo Velike Britanije od 6:0 nakon uvodnih pet inninga sugeriralo da će titula otići na „otok“, sjajnom igrom u drugoj polovici susreta hrvatski bejzbolaši stižu vodstvo Velike Britanije i nakon devet inniga rezultat je glasio 6:6. U „produžecima“ Hrvatska dolazi do vodstva od 10:6, a Velika Britanija uspjela je do kraja susreta samo smanjiti na 10:8.

Osvajanje prvog mjesta na Prvenstvu ujedno je osiguralo plasman hrvatske reprezentacije u višu jakosnu skupinu europskog baseballa. Inače, hrvatska reprezentacija imala je i više nego odličan put do finala. U skupini su redom pobjeđivali Bjelorusiju 10:0, zatim Slovačku 14:0 te naposljetku Poljsku 15:0. U polufinalu Hrvatska je bila bolja od Litve 5:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Hrvatsku plasman u višu jakosnu skupinu ostvarila je i Velika Britanija budući su prva dva mjesta vodila u viši rang natjecanja. U susretu za treće mjesto reprezentacija Litve pobijedila je Bjelorusiju 6:4.

Osim što je osvojila Prvenstvo, Hrvatska ima i MVP natjecanja. Ta je titula pripala Aleksandru Kruheku. I nagrade za najboljeg udarača i bacača „ostale“ su u Hrvatskoj. Najbolji udarač je Andrija Tomić dok je Franko Vrlić najbolji bacač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.