Ivanu Mikuliću srebro na para-taekwondo SP

Foto: fah

Nakon jučerašnjeg zlata Luke Bakovića, danas je do srebra na Svjetskom para-taekwondo prvenstvu u Moskvi stigao još jedan Splićanin, Ivan Mikulić, član taekwondo kluba St-kwan, i to u kategoriji preko 75 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mikulić je na rekordnom svjetskom para-taekwondo prvenstvu za sportaše sa manjkom udova odradio čak četiri borbe upisavši tri pobjede. U prvom kolu slavio je protiv Španjolca sa 10-8, u drugom je bio bolji od Bruna Kiša iz Karlovca rezultatom 13-3 da bi ulazak u finale potvrdio slavljem protiv reprezentativca Rusije 14-11. Borbu za zlato Mikulić je izgubio od predstavnika Irana sa 10-12.

Mikuliću je to nakon bronce sa svjetskog prvenstva iz Arube 2012. druga velika medalja tako da mu sad nedostaje još samo zlatno odličje da kompletira kolekciju. Mikulić je inače student kineziološkog fakulteta u Splitu, a zanimljivo je da je osvajač kadetskih i juniorskih medalja na “normalnim” prvenstvima Hrvatske.

Vođa uspješne hrvatske ekspedicije sa dvije medalje u Moskvi bio je izbornik muške seniorske reprezentacije Branimir Blečić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, rekordan broj elitnih para-taekwondo sportaša svijeta okupio se ovog vikenda u Moskvi na petom Svjetskom para-taekwondo prvenstvu WTF-a, natjecanju kojim se želi naglasiti uključivanje taekwondoa u program Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. Službeno izvješće kaže da je oko 120 boraca iz oko 40 zemalja i iz svih pet olimpijskih regija svijeta prošlo klasifikaciju po novim pravilima WTF-a, koja su nedavno sasvim prilagođena standardima IPC-a.

Sportaši i sportašice sa manjkom udova na dvodnevnom su se turniru borili podijeljeni u po tri težinske kategorije unutar četiri različita razreda, što im je osiguralo maksimalno pošteno, ravnopravno i sigurno natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.