Kapetani odabrali: Marko Livaja najbolji nogometaš u HNL-u

Foto: fah

Marko Livaja, Hajdukov napadač, proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je tportal proveo među nogometnim kapetanima 20. godinu zaredom. Naslov najboljeg igrača SuperSport Hrvatske nogometne lige Marko Livaja ponio je sa 64 boda, 32 više od drugoplasiranog Brune Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Izbor koji sportska redakcija tportala provodi od 2003. godine, u suradnji s kapetanima hrvatskih prvoligaša, ubraja se u najvažnija sportska priznanja u Hrvatskoj. ‘Kapetani biraju’ već 20. put, a obljetničko izdanje dolazi u neuobičajenom terminu zbog Svjetskog prvenstva u Katru. Kao jedan od vodećih news portala u Hrvatskoj, i tportal je u danima nogometne euforije potaknute sjajnim rezultatima hrvatske nogometne reprezentacije rušio rekorde čitanosti i još jednom svjedočio o magičnoj privlačnosti nogometa, a sportski sadržaj općenito će nam i u budućnosti biti jednako važan, izjavila je glavna urednica tportala Dijana Suton.

Ovom prilikom je zahvalila novinaru i idejnom začetniku projekta Kapetani biraju Silviju Škrlecu, koji je prije nego je proglasio pobjednika, pozdravio brojne nogometne uzvanike u splitskom hotelu Ambasador. A bili su tamo i predstavnici grada Splita, točnije dogradonačelnik Antonio Kuzmanić, predstavnici Hajduka, legende splitskog kluba, poput Ivice Šurjaka, Igora Štimca, Zorana Vulića….

Nazočnima se i putem video-poruke obratio prvi dobitnik ove nagrade, Niko Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čast mi je što sam bio prvi osvajač ove nagrade i presretan sam da je ova nagrada izrasla u ovo što je danas. Velika je čast kad te izaberu tvoji suparnici, s kojima dijeliš nogometno igralište, u kojima imaš veliko suparništvo, ali i respekt. Čestitke svim osvajačima do sada, i nadam se da je Marko Livaja presretan što je još jednom osvojio ovu nagradu, riječi su Nike Kranjčar, koji je dio svoje uspješne nogometne karijere proveo i u Splitu.

Inače, dosadašnjih 19 proglašenja pobjednika održalo se uvijek po okončanju prvog dijela sezone, no ovog puta, zbog odlaska reprezentacije na svjetsko prvenstvo, promocija je pomaknuta pred početak nastavka sezone.

Prije Livaje, ovaj naslov osvajali su i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Leon Benko, Andrej Kramarić, Marin Tomasov, Franko Andrijašević, El Arabi Hilal Soudani, Dani Olmo, Bruno Petković, Arijan Ademi. Naravno, njemu je ovo priznanje, baš kao i Eduardu da Silvi i Sammiru stiglo dva puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Iznimna je čast dva puta za redom osvojiti ovu prestižnu nagradu, posebno ove godine kada se radi o 20. izdanju. Naglasio sam prošli put kako je posebno zadovoljstvo naći se u društvu takvih imena, sjajnih igrača koji su u prošlosti birani za najbolje igrače u izboru kapetana, a to će mi i dalje biti jedan od motiva za daljnji napredak. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u izboru, a posebno se zahvaljujem Hajduku i mojim suigračima bez čije pomoći ne bih mogao ostvariti ovo, izjavio je Livaja prilikom preuzimanja nagrade tportala, ali i najavio uzbudljivu 2023. godinu.

– Prošla godina za nas je bila trofejna, osvojili smo Hrvatski kup, a nadam se da će ova biti još uspješnija, kako u domaćim natjecanjima tako i na europskom planu.

Marko Livaja pobjednik je 20. izbora, baš kao što je bio pobjednik i 2021. godine, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.