Kovač: Dat ću priliku onima koji su manje igrali

Po dolasku u švicarski St. Gallen izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač obratio se okupljenim novinarima otkrivši planove za sutrašnju prijateljsku utakmicu s domaćinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Već sam u Hrvatskoj najavio da ćemo malo zarotirati momčad, s obzirom da primjerice Modrić, Mandžukić i Rakitić igraju svaki treći dan. Dat ćemo priliku nekim dečkima koji su možda manje igrali. Očekujem da nastavimo putem kojim smo krenuli u uzvratu protiv Islanda. Švicarska je jači protivnik od Islanda, ali i Švicarska se protiv Islanda namučila, tako da smatram da će ovo biti pravi ispit, da vidimo na kojoj smo razini – rekao je Kovač, koji nimalo nije podcjenio Švicarce ponovo ih nahvalivši:

– Švicarska je šesta na svijetu i nadam se da ćemo protiv njih pokazati dobru partiju. Znam koje su naše jake strane, znam koje su švicarske jake strane, i nadam se da ćemo svoje slabije strane svesti na minimum. Pokušat ćemo nametnuti svoj stil igre, ali vidjet ćemo koliko će nam to Švicarska dopustiti. Nećemo srljati, i u obrani i u napadu bit ćemo kompaktni. Nema razloga da mijenjamo ono što je bilo dobro i što su dečki prihvatili.

Utakmica će biti susret učenika i učitelja, jer je švicarski izbornik Ottmar Hitzfield Kovaču predavao na trenerskim seminarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Imali smo odličan odnos, čak i nakon mog odlaska iz Bayerna. Bio sam u kontaktu s njim i prije utakmice s Islandom, uhvatio je malo vremena da popriča s Robertom i sa mnom. Uvijek je bio komunikativan i dao nam je sve što je imao. Govorilo se da je bolje da kao novi izbornik poslušam starije pa sam to i napravio – zaključio je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.