Legendarni Xavi objavio završetak igračke i početak trenerske karijere

Foto: fah

Trofejni veznjak Barcelone i španjolske nogometne reprezentacije, 39-godišnji Xavi Hernandez u četvrtak je u otvorenom pismu objavio kako će po završetku ove sezone završiti igračku karijeru i započeti trenersku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xavi je od 1998. do 2015. godine nosio dres Barcelone za koju je upisao rekordnih 767 nastupa te je osvojio osam naslova prvaka Španjolske i četiri Lige prvaka da bi prije četiri godine prešao u katarski Al Sadd za koji još uvijek igra.

Za reprezentaciju Španjolske Xavi je nastupio 133 puta je je osvojio naslov svjetskog prvaka 2010. godine i dva uzastopna europska naslova 2008. i 2012.

“Ovo je moja posljednja igračka sezona, ali veselim se trenerskoj budućnosti. Imao sam privilegij igrati sve do 39. godine, a svoju posljednju sezonu bih želio završiti osvajanjem Emirova kupa i azijske Lige prvaka”, objavio je Xavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.