Liga nacija: Hrvatska večeras protiv Portugala, evo tko bi mogao zaigrati od prve minute

poljudu
Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras će u Portu protiv Portugala igrati 1. kolo Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić rekao je da očekuje tešku utakmicu jer je tek manji broj igrača u natjecateljskom ritmu, no tvrdi da su šanse za pobjedu podjednake.

Naime, kapetan i dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i Ivan Rakitić u dogovoru s izbornikom Dalićem propustit će otvaranje Lige nacija. Portugal bi, pak, trebao igrati bez kapetana Cristiana Ronalda.

Vatreni će igrati u formaciji 4-3-3 koja lagano prelazi u 4-2-3-1 i 4-1-4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Pašalić dobiva veliku šansu i prvi put u službenoj utakmici startat će od prve minute, dok Marcelo Brozović i Ivan Perišić neće biti u početnom sastavu.

Dominik Livaković je prvi vratar, u obrani Dalić vjeruje prekaljenom stoperskom paru Dejan Lovren – Domagoj Vida, a na lijevom beku je standardan Borna Barišić. Šime Vrsaljko zbog ozljede pa koronavirusa dugo nije u natjecateljskom nogometu, moguće je da mu izbornik ponudi jedno poluvrijeme. Tin Jedvaj i on tako bi podijelili minutažu, ovog je časa vjerojatnije da će startati Jedvaj, pišu Sportske novosti.

Mateo Kovačić dobiva ulogu korektora u sredini terena, a Mario Pašalić i Nikola Vlašić, po prirodi napadački nastrojeni veznjaci, morat će u punom tempu odraditi igru u oba pravca. Plan za napad je Brekalo – Kramarić – Rebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.