Listopad, bogati mjesec hrvatskog nogometa: U akciji Dinamo i Rijeka, vraćaju se Vatreni, s njima i navijači…

Foto: fah

Listopad je mjesec koji je bogat nogometnim događanjima, bilo na reprezentativnom, bilo na klupskom planu. Naime, hrvatski klubovi Rijeka i Dinamo osigurali su nastup u grupnoj fazi Europske lige i europsku jesen, a reprezentacija se također nakon katastrofalna prva dva nastupa u rujnu vraća na teren. Naime, Vatreni će u sklopu Lige nacija igrati 11. listopada protiv Švedske i Francuske 14. listopada na stadion Maksimir, a konačno se vraćaju i navijači, koji će Portugal Cristiana Ronalda moći pogledati u studenom na Poljudu. Dakle, pred nama su dani spektakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali UEFA je dopustila povratak navijača na stadione, ali samo trideset posto kapaciteta stadiona u natjecanjima koje organizira krovna europska nogometna organizacija.

‘Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je iskoristiti tu mogućnost i omogućiti gledateljima dolazak na domaće utakmice Lige nacija protiv Švedske, Francuske i Portugala. Odlukom Uefe, nije dopušten dolazak navijača na gostujuće utakmice”, piše HNS.

Dakle, poslije skoro godinu dana hrvatski će navijači ponovno moći uživo bodriti Vatrene, koji će biti bez Ivana Rakitića, koji se oprostio od hrvatskog dresa, iako je poručio kako će uvijek biti na raspolaganju kad ”zagusti”.  Podsjetimo, pandemija koronavirusa razlog je zašto su stadioni diljem svijeta više ili manje bili zatvoreni za gledatelje, očito je kako se to sada mijenja, pa i pod pritiskom nacionalnih saveza. Mjere će se popuštati postupno te se tim postupnim otvaranjima stadiona pridružila i hrvatska nogometna reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali odluka je donesena na sastanku Izvršnog odbora Uefe na kojem je sudjelovao i Davor Šuker kao predstavnik Izvršnog odbora HNS-a. Maksimalni kapacitet tribina bit će 30 posto raspoloživog kapaciteta stadiona. Dakle, oko šest tisuća sjedećih mjesta. Naravno, nije puno, ali je opet bolje nego igrati bez gledatelja.

Na Poljudu će u studenom, kako smo već spomenuli, gostovati Portugal Cristiana Ronalda u sklopu Lige nacija. Podsjetimo, u prvoj utakmici u Portu Portugalci su slavili 4:1, utakmicu u Splitu trebalo bi moći uživo pogledati oko 10 000 gledatelja.

Glede gledatelja ulaznice za utakmice protiv Švedske i Francuske na Maksimiru moći će se kupiti za tribine Zapad i Sjever, dok su tribine Istok i Jug zatvorene za gledatelje zbog potresa koji je u ožujku pogodio glavni grad Hrvatske, a čije posljedice još uvijek nisu ni blizu da budu sanirane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene ulaznica, koje se mogu kupiti isključivo putem interneta i to uz ispisivanje ulaznica kod kuće:

Zapad sredina dolje: 250 kuna
Zapad dolje: 150 kuna
Zapad gore: 100 kuna
Sjever dolje: 60 kuna
Sjever gore: 60 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.