Livaja iz Atalante prešao u ruski Rubin

Mladi hrvatski nogometaš Marko Livaja (20) napustio je redove Atalante i karijeru će nastaviti u ruskom prvoligašu Rubinu iz Kazans.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Livaja je za devetoplasiranu momčad ruskog prvenstva potpisao ugovor na pet sezona, dok će Atalanta i Inter, koji su bili vlasnici njegovih prava, podijeliti šest milijuna eura odštete. Transfer su potvrdili čelnici ruskog kluba zadovoljni što su angažirali mladog i kvalitetnog napadača.

“Kada mi je agent rekao za ponudu Rubina bio sam sretan jer se radi o poznatom ruskom klubu. Radujem se novom izazovu,” kazao je Livaja za Rubinovu klupsku stranicu.

Livaja je ove sezonu igrao za Atalantu, međutim nakon niza ispada vodstvo kluba pokazalo mu je izlazna vrata. U 23 nastupa zabio je četiri gola, ali i nizao suspenzije. Nedavno je bio suspendiran jer je nakon poraza od Verone putem Facebooka navijače Atalante nazvao ‘talijanskim gadovima’ ljut što su ga vrijeđali kada je zamijenjen u 52. minuti utakmice. U veljači ove godine bio je suspendiran jer se odbio zagrijavati na utakmici protiv Udinesea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ožujku je na treningu udario srpskog veznjaka Ivana Radovanovića zbog čega je ponovo kažnjen. Problema je imao i u hrvatskoj U-21 reprezentaciji. Livaja se nije pojavio na okupljanju za kvalifikacijski dvoboj protiv Lihtenštajna u kolovozu 2013. Nije se javljao niti na telefonske pozive tadašnjeg izbornik mlade vrste Niko Kovača. “Dok sam izbornik za Livaju neće biti mjesta u mladoj reprezentaciji,” kazao je tada Kovač. Niko Kovač je ubrzo potom postao izbornik A reprezentacije, nakon čega ga je Livaja nazvao i ispričao se. Kovačev nasljednik na klupi U-21 reprezentacije Nenad Gračan ga je amnestirao, no nakon incidenta u veljači uslijedila je nova suspenzija u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.