Lovro Majer: ‘Što će se dalje događati u Hajduku, kako će se rasplesti sva ta euforija, stvarno ne mogu kazati’

majer
Foto: Twitter

Lovro Majer je u velikom blagdanskom intervjuu za SN progovorio i o svojem viđenju velike borbe za naslov u HNL-u, Marku Livaji…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko vam nedostaju Dinamo i Zagreb?

– Ha, iskreno ne mogu kazati da mi nedostaju. Iz jednostavnog razloga što mi je u Rennesu prekrasno. Tako da mi trenutačno baš ništa ne nedostaje. Da, veselim se doći doma, bit će mi lijepo ovih nekoliko dana do povratka u Francusku. Biti s obitelji, uživati u Zagrebu, naći se sa starim prijateljima… Ali kažem, ne mogu kazati da mi sad nešto nedostaje, jer meni je zaista sjajno u Rennesu.

Pratite li Dinamo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pa naravno da pratim. U Dinamu sam proveo jedan lijepi dio svog života. Ali ovog trenutka ne bih ništa mijenjao.

Velika je gužva u HNL-u na vrhu. Četiri najbolja hrvatska kluba bore se za naslov prvaka. Hoće li Dinamo opet biti prvak?

– Ja vjerujem da će Dinamo obraniti naslov prvaka. Ali drago mi je kad je ovako gusto na vrhu HNL-a, kad traje takva neizvjesna borba, kad je praktički svaka utakmica iznimno zanimljiva. I kad sam igrao u Dinamu bilo mi je drago kad je zagustilo. Jer držim da je to ogromna stvar, pozitivna stvar za HNL. Lijepo je vidjeti da svi napreduju, da se ulažu novci, da se poboljšava infrastruktura. Ali kad se sve sažme, Dinamo bi trebao i hoće osvojiti naslov prvaka jer ima najkvalitetniju momčad. Vjerujem u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li Hajduku pomoći euforija koja vlada u Splitu?

– Eto vidio sam da je Livaja izabran od kapetana hrvatskih prvoligaša kao najbolji. Zaslužio je tu nagradu. Ali što će se dalje događati u Hajduku, kako će se rasplesti sva ta euforija, stvarno ne mogu kazati. No definitivno da je takva podrška koju imaju od svojih navijača snažan vjetar u leđa Hajduku. Opet, ponavljam, vjerujem da će Dinamo uzeti naslov     prvaka. Ne samo zato što je moj klub, nego što držim da je realno bolji. Na kraju krajeva najbitnije je osvojiti HNL.

Može li Dinamo nešto protiv Seville u Europskoj ligi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dinamo je dobio jednog od najtežih suparnika. Konačno, Europska liga je natjecanje Seville. Ali u nogometu, to smo naučili, događaju se ponekad situacije u kojima slabiji pobjeđuje jačeg. No, neću kazati da bi bilo čudo da Dinamo izbaci Sevillu! Jer Dinamo je već mnogo puta u Europi dokazao da može biti autor rezultata koje nitko ne očekuje. Sve je moguće u te dvije utakmice. Bit će zanimljivo.

Što mislite, tko može biti vaš nasljednik u Dinamu?

– Ako moram nekoga izdvojiti, onda bih kazao da je to Martin Baturina. On mi se baš jako sviđa i mislim da ima prostora postati sjajan igrač, napraviti veliku karijeru.


Messi je najbolji igrač Ligue 1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je po vama najbolji igrač u Ligue 1?

– Za mene je definitivno najbolji igrač lige Leo Messi. Meni je najveći gušt gledati njega. Zaista se može uživati u njegovim potezima, rješenjima. Ali kad govorimo o tome tko je u najboljoj formi, onda je to svakako Mbappe. Tu nema dvojbe.

Može li PSG biti prvak Europe?

– Ima nešto u tome da su prepuni zvijezda, a ponekad ne djeluju sinkronizirano. Međutim, pobjeđivali su oni velike utakmice, recimo Manchester City. E sad, da li mogu postati prvaci Europe? Mislim da sve ovisi o njima, kako će sve odraditi na proljeće. Definitivno, PSG ima momčad za osvajanje Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.