Mediteranske igre: Nakon veslačkog stigla i dva boćarska zlata za Hrvatsku

Foto: fah

Pretposljednjeg dana Mediteranskih igara u Tarragoni hrvatski su sportaši i sportašice osvojili tri zlatna i srebrno odličje. U prijepodnevnom programu veslački laki samac Luka Radonić zlatom je otvorio “berbu” kolajni, a u predvečer su stigla i dva najsjajnija odličja iz boćanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pero Ćubela i Nives Jelovica u preciznom su izbijanju (Lyonnaise) bili iznimno uvjerljivi. Ćubela je u polufinalu bio bolji od Alžirca Makhloufija sa 16-8, da bi u finalu nadmašio Slovenca Juru Kozjeka sa 12-8.

Jelovica je poluzavršnicu pobjednički odradila protiv Tunižanke Mhamdi (19-10), a jednako premoćno i borbu za zlato, protiv Francuskinje Mailehako, 29-17.

Boksač Toni Filipi poražen je od europskog prvaka Aziza Abbesa Mouhiidinea jednoglasnom odlukom sudaca (5-0), iako za bodovno stanje u drugoj rundi suci baš i nisu bili jednoglasni. Srebrno odličje veliki je uspjeh Filipija koji je u konkurenciji teške kategorije protiv sebe imao dvojicu europskih prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski su odbojkaši pobjedom zaključili nastup na Mediteranskim igrama. U borbi za peto mjesto svladali su Tunis sa 3-1 (28-26, 21-25, 25-22, 25-23). U nedjelju (10.00) za zlatno će se odličje boriti hrvatske odbojkašice. Suparnice su im jake Grkinje. U muškom finalu snage će odmjeriti Talijani i Španjolci.

Naš biciklist David Jabuka zauzeo je 14. mjesto u utrci na kronometar, sa 2 sekunde i 37 stotinki zaostatka za pobjednikom, Talijanom Edoardom Affinijem. U utrci su startala 22 biciklista.

Taekwondašica Iva Radoš nije uspjela do medalje u kategoriji +67 kg. U četvrtfinalnom dvoboju s tijesnih 3-2 pobijedila ju je Francuskinja Mari Paule Ble. Radoš je tri sekunde prije kraja imala vodstvo 2-1, vrijedno brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa subotnjim učinkom od tri zlatna i srebrnim odličjem Hrvatska je trenutačno na 9. mjestu rang-ljestvice (sedam zlatnih, pet srebrnih i tri brončane). Izvjesno je da će se nakon nedjeljnih finala odbojkašica i rukometaša (s Tunisom u 13.00) brojka zustaviti na 17 medalja.

Hrvatsku zastavu na svečanosti zatvaranja Igara (nedjelja 21.00) nosit će skupa zlatni boćari – Nives Jelovica i Pero Ćubela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.