Messijeva strana priče: ‘Uprava je katastrofa, ostajem u Barceloni jer me nitko ne može toliko platiti’

epa08519052 FC Barcelona's Lionel Messi reacts during the Spanish LaLiga soccer match between FC Barcelona and Atletico Madrid at Camp Nou stadium, Barcelona, Spain, 30 June 2020. EPA/ALBERTO ESTEVEZ

Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi (33) ipak ostaje u Barceloni, objavio je tu u razgovoru za Goal. Krajem kolovoza obavijestio je klub da želi otići, i od tada je trajala “sapunica” oko njegovog odlaska, a konačno se sada oglasio i sam nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kad sam rekao da želim otići ženi i djeci, nastala je velika drama. Cijela obitelj je plakala jer nije željela napustiti Barcelonu, promijeniti školu. Ali ja sam gledao dalje i želio se natjecati na najvišoj razini, osvajati titule i natjecati se u Ligi prvaka. Možeš pobijediti ili izgubiti, jer je jako teško osvojiti, ali moraš se natjecati, a ne raspasti se kao u Rimu, Liverpoolu, Lisabonu…Zbog toga sam odlučio otići, rekao je Messi.

Argentinac tvrdi da mu je predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu rekao da mu može na kraju sezone reći, ako želi otići, no svoje je riječi pogazio.

– Bio sam siguran da mogu otići bez odštete, predsjednik mi je uvijek govorio da mogu na kraju sezone to odlučiti. I sad se izvlači na to da nisam rekao prije 10. lipnja, a tad smo se mi natjecali za La Ligu zbog ove situacije s koronavirusom i pomaknute sezone. Istina jest da ne postoji projekt u ovom klubu, samo se popunjavaju rupe kad se nešto dogodi. Uprava na čelu s predsjednikom je katastrofa, objašnjava Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ostajem sad u klubu jer mi je rečeno da mogu otići samo ako netko plati 700 milijuna eura, a to je nemoguće. Postojao je i drugi način, a to je da idemo na sud. Ali nikad ne bih išao na sud protiv Barcelone jer je to klub kojeg volim i koji mi je dao sve.

– Volim Barcelonu i znam da neću pronaći bolje mjesto za život, ali imam pravo otići. Htio sam potražiti nove ciljeve i izazove, a sutra se mogu vratiti jer ovdje imam sve.

Messi sad kreće s pripremam za novu sezonu pod novim trenerom Ronaldom Koemanom koji je naslijedio Quiquea Setiena nakon neuspjeha u La Ligi i Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.