Može li se Zrinka Ljutić u skoroj budućnosti uključiti u borbu za veliki Kristalni globus?

zrinka ljutić
Foto: fah

20-godišnja Zagrepčanka Zrinka Ljutić neočekivano je ove superuspješne sezone za hrvatsko skijanje postala perjanica tog skijanja. Uoči finala i završnice Svjetskog kupa u Saalbachu idućeg vikenda Zrinka na svom kontu ima ukupno 560 bodova te je 12. u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Naravno, to je i njezin osobni rekord. Niti jedna hrvatska skijašica, još od vremena legendarne Janice Kostelić, nije osvojila toliko bodova, i tu nije kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Ljutić oduševljena vikendom u Areu: Pobjeda će doći kad dođe

Kako smo spomenuli, pred vratima su još dvije utrke u završnici SK. Vidljivo je koliko zapravo Zrinka ima ogroman prostor za napredak, što je posve razumljivo s obzirom na mladost i činjenicu da neki skijaši i skijašice sazrijevaju i najbolje rezultate postižu u srednjim ili kasnim 20-im. Primjer za to je hrvatski skijaški reprezentativac Filip Zubčić koji je ove sezone, a također uoči finala, ukupno osvojio 434 boda te je u ukupnom poretku Svjetskog kupa na 13. mjestu, dok je u veleslalomu 2.

Zrinka ostvarila veliki napredak

Vratimo se Zrinki Ljutić i činjenici da prostora za napredak ima jako puno s obzirom na to kako je ove sezone u slalomu čak četiri puta izletjela sa staze, što je također danak neiskustvu, a što će se vjerojatno popraviti u predstojećim godinama pod uvjetom da ne bude ozljeda, koje su najveći neprijatelj svakom sportašu, pa tako i skijašu. Unatoč činjenici da Zrinka nije u četiri navrata završila slalomsku utrku ipak je tri puta bila na postolju, tri puta je osvajala drugo mjesto. Dakle, mlada Zagrepčanka u svojoj karijeri četiri puta završavala je utrke među tri najbolje svjetske slalomašice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone, druge ozbiljne sezone u karijeri Zrinke Ljutić, hrvatska skijašica je posebno veliki napredak ostvarila u veleslalomu. Da nije prije dva dana izletjela sa staze nekoliko sekundi prije kraja došla bi do prvog postolja u veleslalomu s obzirom na prolazna vremena tijekom same druge vožnje. Može li Zrinka Ljutić, a uz takvu formu, u skoroj budućnosti biti jedan od ozbiljnijih kandidata za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, dakle za Veliki kristalni globus?

Hrvatski skijaši i skijašice od odlaska Janice i Ivice Kostelić nikad se nisu ni približili mogućnosti da se bore za veliki Kristalni globus.

Pitanje je vremena

Zato s nestrpljenjem se čeka nastavak karijere Zrinke Ljutić i mogućnost da u skoroj budućnosti najbolja hrvatska skijašica vozi i brze discipline, ponajprije superveleslalom. Prema nekim informacijama Zrinka je već počela trenirati Super-G te bi, ako je vjerovati procjenama trenera, a njezin trener je otac Amir, Zrinka bi u superveleslalomu mogla biti barem solidna za početak. Naravno, ovisi je li Super-G postavljen tako da je bliže spustu u utrci ili pak veleslalomu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi se borili za veliki kristalni globus potrebno je pobjeđivati u Svjetskom kupu i to u kontinuitetu te imati stabilnost tijekom samih utrka. Ukratko, završavati ih. Nakon još jednog postolja ove sezone mlada Hrvatica je rekla kako će pobjeda doći kad dođe. Drugim riječima, ni poslije Area i još jednog drugog mjesta, Zrinka nije opterećena jer je svjesna da ako ovako nastavi pobjeda mora doći. Pitanje je vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.