Niko Kovač: nema pobune u reprezentaciji, ali ne mogu svi igrati

“Siguran sam da ćemo na Luku Modrića moći računati u utakmici protiv Kameruna u srijedu!”, tim je riječima izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dočekao novinare danas u kampu Tivoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zna se naš cij, pobijediti Kamerun i onda je posjednja utakmica u skupini protiv Meksika pravi finale.

Izbornik se ne miri s kritikama na hrvatsku igru koje su se pojavile nakon utakmice protiv Brazila. Tvrdi:

– Mi i dalje mislimo da smo igrali odlično, svi s kojima smo pričali to su nam potvrdili, čak i ljudi iz drugih zemalja. No, Kamerun će biti sasvim drugačija utakmica. U njoj ćemo imati više posjeda lopte, tražit ću potpunu dominaciju, dok sam protiv Brazila tražio kompaktnost u sredini, zajedništvo, ugrožavanje suparnika preko kontri. Mi smo već sada odlično pripremljeni za Kamerun. Lakše je kad znaš da si sve učinio, imaš povjerenja u igrače i bez straha ideš u utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice Engleza i Talijana u Manausu, gdje će Hrvatska igrati protiv Kameruna Niko Kovač objašnjava:

– Očito je da su klimatski uvjeti teški. Vidjelo se da su se nakon 70 minuta igrači ugasili. Bila je to vrlo kvalitetna, odlična utakmica, ali teško je očekivati da se može u onakvim uvjetima izdržati istim tempom svih 90 minuta.

Veselje, pak, donosi povratak Marija Mandžukića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Baš nam je nužan, agresivan kakav jest puno nam može pomoći. Zapravo, on može biti ključ naše igre. On je realizator, ali i igrač koji zna sve povući za sobom. Taj njegov gard itekako može pomoći reprezentaciji i uplašiti Kamerunce.

Uslijedilo je zanimljivo pitanje. Jedan je novinar pitao ima li istine u tvrdnjama da su se Eduardo i Vukojević pobunili jer nisu u prvom planu kod izbornika?

– Nisam pričao ni s jednim od njih dvojice, niti sam primijetio da je bilo tko nezadovoljan. Ali, bit će toga, jer ima ih 23, a ne mogu svi igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je izbornik zaključio:

– Moj osjećaj nakon te utakmice bio je potpuno pozitivan, jer tuga i depresija nastupaju samo ako si bio bez šansi, a to kod nas nije bio slučaj. Već sam prestao o tome razmišljati. Dobro so, nemamo imperativ. Sjetite se samo kako je reprezentacija u kvalifikacijama bila pred izlaznim vratima, kakva je negativna atmosfera bila. A mi smo se ipak plasirali i kao mala zemlja trebali bismo biti sretni što smo ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.