Niko Kovač: “Sammir i Eduardo su naši, naši Hrvati”

“Mi smo sretni što otvaramo prvenstvo s domaćinom, Brazilom”, rekao je brazilskim novinarima izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 12. lipnja u Sao Paulu Svjetsko prvenstvo otvaraju Brazil i Hrvatska!

– Veće časti nema. Istina, Brazil je favorit, no i mi imamo neke adute. Ovako mina to gedamo, bolje da su nam Brazilci prvi suparnik u skupini nego posljednji, jer znat ćemo nakon dvoboja s njima što nas čeka u drugom i trećem susretu. Mi našu prigodu vidimo u pritisku kojeg neminovno osjećaju Brazilci, iako su to sve vrhunski igrači koji igraju u vrhunskim klubovima, ovaj pritisak će nadmašiti onaj u klubovima. Očekivanja su velika, no mi imamo vlastita razmišljanja i odradit ćemo svoj dio posla, ako nam njihov pritisak olakša situaciju, rado ćemo to prihvatiti.

O brazilskoj reprezentaciji i Neymaru veli:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne bih govorio o Neymaru, Brazil je momčad koja će biti vođena s tribina, s puno navijanja i zanosa, momčad koja je sigurno veliki favorit i otići će daleko. Ali, morat ćemo tek odigrati utakmicu da vidimo kako će proći s nama, pa onda s ostalima.

O Brazilcima koji nastupaju za Hrvatsku, Sammiru i Eduardu izbornik Kovač kaže:

– Oni su naši državljani, igraju za Hrvatsku, dat će sve od sebe. Sigurno da im u srcima tuče “Brazil”, ovdje su rođeni i odrasli, međutim, znam da su veliki profesionalci i veliki Hrvati koji će dati sve od sebe kad budu nastupali za našu šahovnicu. Sammir i Eduardo igraju isti stil kao i svi ostali naši reprezentativci. Imaju vic i tehniku. Mi Hrvati, tako govore, smo europski Brazilci, pa je zapravo za Brazilce vrlo jednostavna prilagodba. Ne dobivam s njima nešto bi odudaralo od hrvatskog nogometa, nego dva izrazito kvalitetna igrača koji nam dižu reprezentaciju na još višu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.