Norvežanin Foss-Solevaag slavio u slalomu u Flachauu

epa08864108 Filip Zubcic of Croatia clears a gate on his way to win the Men's Giant Slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup in Santa Caterina Valfurva, near Sondrio, Italy, 05 December 2020. EPA/CARLO ORLANDI

Nakon slavlja Manuela Fellera u subotu, u nedjelju je u slalomu u Flachauu pobijedio norveški skijaš Sebastian Foss-Solevaag, dok nitko od četvorice Hrvata nije uspio izboriti drugu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norvežanin je sjajnim vožnjama stigao do prve pobjede u karijeri. Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Marco Schwarz koji je za njim zaostao 76 stotinki, a treći je bio Francuz Alexis Pinturault s 95 stotinki zaostatka.

U drugoj vožnji nije bilo hrvatskih predstavnika. Filip Zubčić je u prvoj vožnji zaostao prevelikih 1.66 sekundi za vodećim i na kraju zauzeo najnezahvalnije, 31. mjesto. Do plasmana u drugu vožnju dijelile su ga samo četiri stotinke. Na jučerašnjem slalomu u Flachauu Zubčić je bio 24.

Istok Rodeš je prvu vožnju završio na 37. mjestu (+1.95), Samuel Kolega na 47. (+2.51), a Matej Vidović na 52. (+2.97).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U poretku slaloma vodstvo je preuzeo Schwartz (389) ispred sunarodnjaka Manuela Felllera (324) i Foss-Solevaaga (308), dok u ukupnom poretku Pinturault (778) ima čak 228 bodova više od drugoplasiranoga Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea, koji je u subotu zbog ozljede okončao ovu sezonu. Zubčić je sada peti s 462 boda, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.