Nove maštarije: Bivši francuski izbornik na klupi nogometne reprezentacije Srbije?

Foto: Snimka zaslona

Raymond Domenech bivši je francuski nogometni izbornik, bio je na klupi francuske reprezentacije više od pet godina, a vodio je reprezentaciju Francuske, predvođenu Zinedine Zidaneom, na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj, kada su Francuzi osvojili srebro te u finalu izgubili od Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši francuski izbornik, inače katalonskog porijekla, navodno je glavni kandidat za mjesto izbornika srpske nogometne reprezentacije koja se dvadeset i više godina nije plasirala na Europsko nogometno prvenstvo, a i onda kad su se plasirali nastupili su zajedno s ”drugim okom u glavi”, Crnom Gorom, pod imenom SR Jugoslavija. Na čelu tadašnje SR Jugoslavije bio je ratni zločinac Slobodan Milošević.

Da je Domenech kandidat za mjesto koje je ostalo slobodno nakon debakla protiv Škotske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, mjesto Ljubiše Tumbakovića, potvrdio je sam u izjavi za jedan od omiljenih tabloida srbijanskog diktatora Aleksandra Vučića – Kurir:

”Srbija ima potencijala i kao takva svakako zaslužuje da o tome pozivu razmislim. Nema sumnje da je reprezentaciji Srbije mjesto daleko iznad onog gdje se sada nalazi”, rekao je Domenech.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se Srbija nalazi u europskom podrumu.

Suradnik Domenecha iz Udruženja francuskih trenera, Aleksandar Rakić, detaljnije je objasnio mogućnost da francuski bivši izbornik preuzme posrnulu reprezentaciju Srbije.

‘Raymond je sjajna osoba prije svega, trenutno je predsjednik Udruženja nogometnih  trenera Francuske (UNECATEF), a zbog obitelji nije želio otići u azijske i afričke zemlje kako bi vodio njihove reprezentacije. Poziv Srbije ipak je daleko drugačiji”, rekao je Rakić za Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.