Novosti i zanimljivosti: ‘Hrvatski dragovoljac je puno više od nogometnog kluba’

Foto: snimka zaslona

Novosti i zanimljivosti iz Nogometnog kluba Hrvatski dragovoljac doznali su emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dugog niza godina, NK Hrvatski dragovoljac je stabilan drugoligaš s ambicijama da uskoro stigne i do prve lige. Njihova škola nogometa raste iz dana u dan te trenutačno broji više od 320 djece.

– Klub je u vrlo kratkom periodu konsolidiran uz veliku angažiranost predsjednika kluba i upravnog odbora,  kao i cijele strukture kluba. Konačno smo financijski pozitivni, vlada velika pozitivna atmosfera i u klubu i oko njega, rekao je našem novinaru Gordanu Ćeliću direktor kluba Hrvoje Merdžan.

– Hrvatski dragovoljac uvijek je bio brend, to nije samo zagrebački klub, to je klub svih Hrvata. Za nove dresove imamo velike upite pa su tako prvi kontingenti već otišli u Australiju, Ameriku i Kanadu, dodao je Merdžan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ovaj klub ima veliku povijest i tradiciju, tu su igrali veliki igrači Robert Prosinčeki i Blaž Slišković, te Marcelo Brozović koji je sada na svjetskoj razini. Možemo biti sretni i ponosni što nosimo ovaj dres i što smo dio ovoga kluba, kaže vratar Zvonimir Šubarić.

Za kapetana kluba Matu Crnčevića direktor Merdžan kaže da je ‘Roy Keane Hrvatskog dragovoljca’.

– Za mene je Hrvatski dragovoljac, kao i za ostale dečke, puno više od nogometnog kluba, velika je čast nositi ovaj grb i dres, izjavio je Crnčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U Hrvatskom dragovoljcu su jako dobri uvjeti za napredovanje i za mlade igrače, smatra mladi Antonio Petrušić, koji je potpisao stipendijski ugovor s klubom.

‘Najdraži stranac’ u Dragovoljcu je Patrice Zoungrana koji je u Hrvatsku stigao 2013. iz Burkine Faso, a u klubu je već godinu dana.

– Suigrači su me dobro prihvatili, i igrači i direktor. U Burkini Faso ljudi vole nogomet, baš kao i ovdje. Hrvatski igrači su bolji, ali navijači su bolji u Burkini Faso, rekao je Zoungrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.