Olimpijski prvak doživio moždani udar nakon amputacija ruku i nogu

Foto: snimka zaslona

Olimpijski prvak u umjetničkom klizanju Roman Kostomarov doživio je moždani udar nakon što su mu prethodno amputirane obje ruke i noge. Inače, šanse za preživljavanje su minimalne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom godine je primljen na odjel intenzivne njege, gdje je stavljen na respirator zbog teške upale pluća nakon koronavirusa. Nakon toga su mu liječnici morali amputirati obje noge, čime su se obistinile crne slutnje.

Posljednjih se dana stanje pogoršalo te je doživio čak dva moždana udara i ruski mediji pišu da su šanse za preživljavanje jako male.

”Ako pretpostavimo da se radilo o virusnoj infekciji, koja je zahvatila pluća i stvorila probleme s ugrušcima, onda nije zahvaćena samo mikrocirkulacija u udovima. Iste kapilare su i na srcu i plućima, ali i na mozgu. Udari su puno izvjesniji u slučaju nedostatka kisika. Tada je poremećena cirkulacija, nema dovoljno kisika i tkivo u svim organima odumire, može čak i prsnuti. Kod srčanog udara dolazi do puknuća u blizini srca, a kod moždanog udara blizu vrha mozga. Ako je to slučaj, liječnicima sigurno nije lagano”, rekao je sportski liječnik Aleksandar Jablunovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.