Otto Rehhagel, Hennes Weisweiler, Karl-Heinz Feldkamp i Niko Kovač: Bayern je ozbiljan klub, ne mijenja trenera koji je osvojio dvostruku krunu!

Foto: fah

Bayern je ozbiljan klub, jedan od najvećih klubova svijeta svih vremena, takvi klubovi, bez obzira na medijske spekulacije koje su trajale gotovo cijele sezone, neće treneru koji je osvojio dvostruku krunu, koji je u finišu sezone stvorio igru kakva obećava puno i na jesen, dati otkaz samo kako bi uzeo neko u ovom trenutku poznatije ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, govorimo o Niki Kovaču, koji je od trenutka kad je sjeo na užarenu klubu Bayerna pod medijskim pritiskom. Mjesecima mu traži dio medija nasljednika, jedno je vrijeme kao ozbiljan kandidat za Kovačevo mjesto figurirao kontroverzni Portugalac Jose Mourinho, nakon toga se pojavio Talijan Antonio Conte. Posebno je ”medijska smjena” hrvatskog trenera uzela maha nakon zasluženog ispadanja iz Lige prvaka od jakog Liverpoola.  Međutim, pokazalo se ipak da je u ovom trenutku Liverpool dominantan, ne samo Bayernu nego i Messijevoj Barceloni, a to onda znači i svim ostalim klubovima koji igraju Ligu prvaka. Drugim riječima, Kovač s potrošenom momčadi nije ispao od bilo koga već od najboljih.

Sažeto rečeno, Kovač je svoj posao odradio savršeno, osigurao i novu sezonu na klupi najmoćnijeg njemačkog kluba, na potezu je čelništvo. Na redu su sva ona obećana i najavljena pojačanja s obzirom kako poslije odlaska Robbena i Riberyja slijedi ozbiljna smjena generacija. Čelnici kluba obećali su kako će predstojeći prijelazni rok biti jedan od najunosnijih u povijesti Bayerna.  Kovač je za sada izrazio i prvu želju, Antu Rebića iz Eintrachta, s čime neki u Bayernu nisu presretni.

Bivši hrvatski izbornik je napokon došao na svoje, osvojio je dvostruku krunu i kao igrač i kao trener i prvi je u njemačkoj povijesti koji je to uspio! Nakon svega skandirao mu je čitav Olimpijski stadion u Berlinu, pljeskom su ga dočekali novinari, isti oni koji su ga donedavno tjerali iz Muenchena tvrdeći kako bivši hrvatski izbornik nije kapacitet za voditi klub kao što je Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Niko Kovač je tek četvrti trener u Njemačkoj koji je s dva različita kluba osvojio Njemački kup! Njemačka liga nije bilo kakva liga, već jedna od najjačih na svijetu.  Primjerice, Niko je prošle sezone s Eintrachtom osvojio Kup tako što je u finalu svladao Bayern 3:1, ove je sezone s Bayernom svladao Leipzig 3:1, u dva finala Kovačeve su momčadi zabile ŠEST golova.  Prije njega su to uspjeli samo velikanima, kao što su Otto Rehhagel, Hennes Weisweiler i Karl-Heinz Feldkamp.

Nakon finala Kupa, nakon velike pobjede, stadionom se orilo ”Niko Kovač, Niko Kovač”, navijači su pozvali hrvatskog trenera na tribinu, a on je uzeo megafon i poručio: ”Bez vas ovo ne bi bilo moguće. Ne mogu vam ni opisati koliko sam ponosan na vas”, odzvanjao je glas hrvatskog stručnjaka Olimpijskim stadionom u Berlinu.

Foto: fah
Foto: fah

Kovač se naposljetku pokazao kao pravi gospodin, a ne neko zlopamtilo. ”Volio bih da je ponekad bilo drugačije, ali ne možemo se vratiti nazad. Svi smo samo ljudi, treba nastaviti raditi. Kritike su opravdane”, rekao je nakon osvojene dvostruke krune njemačkim novinarima. Očito im Niko nije zamjerio način na koji su većim dijelom sezone tretirali njegov rad u Bayernu te tako poticali neke igrače na ”pobunu”, o čemu se također jako puno pisalo.  Svi oni napokon su utihnuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Kovačeva budućnost nikada nije bila upitna, nismo ni pomišljali na to da će otići prije isteka ugovora kojeg ima do 2021. godine. Sastat ćemo se nakon sezone i analizirati sve u miru”, rekao je legendarni Karl-Heinz Rummenigge,no, donedavno je govorio drugačije.  U obranu Nike Kovača tijekom sezone znao je iskreno stati tek predsjednik Bayerna, Uli Hoeneß.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.