Predsjednik Dinama Matija Đulvat: Želim podići Dinamo na jednu novu razinu!

Netom nakon što je izabran za novog predsjednika Futsal Dinama, Matija Đulvat za službene stranice MNK Futsal Dinamo otvoreno progovorio o planovima za budućnost, kako onu bližu tako i o onome što nas čeka idućih godina njegova mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je dobio povjerenje članova da iduće četiri godine vodi Dinamo, Matija Đulvat je po drugi put zasjeo na predsjedničku stolicu najdražeg mu kluba.

Kao jedan od osnivača Futsal Dinama 2012. godine bio je ujedno i prvi predsjednik kluba. Iako iznimno ponosan zbog te činjenice, ovaj izbor ipak nosi jednu sasvim drugačiju emociju.

“Nisam se posebno pripremao za ovu Skupštinu, ali kada sam izašao pred naše članove osjećaj je bio sličan onome kada izađem na teren pred naše navijače, pun ponosa, ali i obaveze prema svima koji su mi dali ovo ogromno povjerenje. Nisam bio ni svjestan kolika je to odgovornost dok nisam čuo govor bivšeg predsjednika Fabijanića kada mi je postalo sasvim jasno s kolikim žarom i dozom odgovornosti moraš obavljati posao predsjednika. Kao igraču puno mi je jednostavnije biti na terenu, ali dat ću sve od sebe kako bih ovu funkciju obavljao na ponos svih članova i navijača našeg kluba” – rekao je Đulvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je uopće došlo do odluke da se Matija Đulvat kandidira za predsjednika Futsal Dinama?

“Odluka nije bila jednostavna, jer je moje mišljenje bilo kako Juraj Fabijanić treba ostati predsjednik pošto je tu funkciju vrlo dobro obnašao proteklih godinu dana. Kako je ta opcija otpala zbog Jurinih privatnih i poslovnih obaveza, najizgledniji kandidat postao je naš bivši igrač Domagoj Purgar, međutim on je bio prilično neodlučan iz istih razloga kao i Jura pa je kandidatura pala na moja leđa. Htjeli smo da naš kandidat bude netko tko je s nama od samih početaka, netko tko je s nama stvarao i rastao s Dinamom. Želja nam je dovesti klub do takvog stupnja razvoja na kojemu će naši članovi shvatiti kako se mogu uključiti u rad kluba i u budućnosti biti kandidati za neka od tijela u klubu. Iako je došlo do izbora novog predsjednika, svi i dalje ostaju u klubu i nije došlo do velikih promjena unutar upravljačkih struktura kluba. Nadam se kako ćemo u idućem mandatu svi mi opravdati povjerenje članova i podići Dinamo na jednu novu razinu” – izjavio je novi predsjednik Futsal Dinama.

Đulvat uz ulogu predsjednika i dalje ostaje na terenu kao kapetan Dinama

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedan od glavnih uvjeta moje predsjedničke kandidature bio je da ostanem na terenu kao igrač, jer bez obzira na sve ja sam igrač i na terenu se osjećam najbolje. Mislim kako na terenu još uvijek mogu pomoći, a kada to više neće biti tako stavit ću se klubu na raspolaganje za bilo kakvu vrstu pomoći. Kada dođe vrijeme da napustim teren nadam se da ću biti svjestan toga ili da će mi moji najbliži reći da je vrijeme da se malo maknem u stranu.  Bio igrač, predsjednik ili običan član, Dinamo je uvijek bio moj klub i tako će ostati do kraja mog života” – dodao je predsjednik Đulvat o nastavku karijere.

Kao jedna od točka svoga programa istaknuo je pojačan rad s članovima i njihovo veće uključivanje u rad kluba. Na koji način planira ostvariti te ciljeve?

“Ideja je da se što više pojavljujemo pred našim navijačima, kako u Zagrebu tako i u ostalim mjestima gdje se navija za Dinamo. To pojavljivanje može se odvijati kroz organizaciju nekih nogometnih turnira ili drugih događanja gdje bi se što više približili našim članovima i pokazali im kako je ovo zaista i njihov klub, i kako bi se što više trebali uključiti u rad smog kluba. Pokušat ćemo izaći iz okvira Hrvatske i predstaviti naš Klub diljem Europe. Trenutno vodimo pregovore s klubom iz Berna koji organizira međunarodni turnir na koji će se odazvati nekoliko renomiranih futsal momčadi. Benfica je čula da Dinamo dolazi u Švicarsku, i odmah su pristali biti dijelom tog turnira, što pokazuje kako se za Dinamo pročulo i izvan granica Lijepe naše. Time bi sigurno usrećili i mnoge naše navijače u Švicarskoj s kojima bi organizirali druženje da i oni vide kako su dio našeg Kluba bez obzira koliko nas kilometara dijelilo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na novonastalu situaciju u velikom Dinamu, postoji li strah kako će to oslabiti interes za Futsal Dinamo?

“Mislim da neće. Meni bi bilo iznimno drago da se navijači vrate na svoj Sjever jer su oni Dinamovi navijači i njima je tamo i mjesto. Međutim kroz proteklu godinu upoznali su čari ovog sporta, momčad i sve ono što futsal čini zanimljivim. Sigurno su se na neki način i sentimentalno vezali za cijelu ovu priču, i ovo će uvijek ostati njihov klub, klub navijača. Možda će se osjetiti određeni pad, ali vjerujem kako ćemo uvijek imati respektabilan broj navijača koji će uvijek stvoriti paklenu atmosferu na tribinama” izjavio je kapetan i predsjednik Dinama.

U drugom djelu sezone došlo je određenog pada broja gledatelja na domaćim utakmicama Dinama. Koji je uzrok tome i što novo vodstvo može učiniti kako bi podiglo posjećenost Dinamovih utakmica?

“Glavni uzrok bio je sustav natjecanja u 2. ligi gdje su prvenstvene stanke dosta duge i gdje je i proljetni dio dosta iscjepkan raznim pauzama. Drugi razlog vjerojatno leži u atraktivnosti protivnika, ali bez obzira na pad gledanosti mi i dalje na utakmicama imamo između 1000 i 1500 gledatelja s plaćenim ulaznicama što je fantastična stvar za futsal. Na početku sezone procjena je bila da će broj gledatelja varirati između 800 i 1000, tako da mogu reći kako je prosječan broj gledatelja ove sezone bio viši od očekivanog. Nadam se kako će prva liga još malo podići interes gledatelja i kako će ta brojka iduće sezone biti još veća” – rekao je Đulvat o posjećenosti utakmica prošle sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jedna od točaka programa Matije Đulvata bio je rješenje pitanja dvorane, odnosno rezanja troškova najma dvorana za treninge svih kategorija u klubu. Na koji način novo vodstvo misli riješiti taj problem?

“U javnosti je možda malo krivo protumačena moja izjava o sportskom centru u kojemu bi trenirale sve Dinamove kategorije. Pri tome nisam mislio na izgradnju vlastite dvorane, jer bi to ipak bio preveliki financijski izdatak za naš Klub. Postoje gradski prostori koji stoje prazni, i ako bi postojala mogućnost da od grada iznajmimo te prostore i tako stvorimo svoj dom u kojemu bi održavali treninge, bila bi to sjajna stvar za Dinamo. Daj Bože da u budućnosti pronađemo sponzora koji bi nam pomogao u izgradnji vlastite dvorane, a do tada trebamo tražiti rješenje koje će nam biti financijski prihvatljivije” – protumačio je planove novoizabrani predsjednik Futsal Dinama.

Iako je i prošle sezone bio jedan od kreatora sportske politike Dinama, izborom na novu funkciju ta uloga još će više doći do izražaja. Matija je već sada potvrdio promjene koje će se dogoditi glede stručnog stožera momčadi.

“Već dugo pregovaramo s našim velikim stručnjakom Mićom Martićem koji bi trebao preuzeti kormilo momčadi za iduću sezonu. Prije dvije godine okitio se naslovom prvaka Hrvatske s Alumnusom nakon čega je preuzeo futsal reprezentaciju Finske, gdje su bili oduševljeni njegovim radom te je nedavno produžio ugovor na još tri godine. Mislim da njegov posao u Finskoj neće biti prepreka za rad u Dinamu, te od njega očekujem da bude lokomotiva ovog Dinama koji će vući prema novim pobjedama i uspjesima.  Matija Capar i službeno će postati trener u našem omladinskom pogonu iako je i do sada pomagao na mnoge načine. Prošle je sezone s kadetima i juniorima osvojio naslov prvaka, odnosno bio viceprvak Hrvatske, što mu je najbolja preporuka za posao koji će u Dinamu preuzet. Planiramo pokrenuti i mlađe kategorije u klubu koje su do sada isključivo djelovale kao i juniori i kadeti, a mi ćemo ići na još mlađe kategorije kao zalog za budućnost našega kluba” – otkrio je planove Matija Đulvat za klupsku web stranicu.

“Planiramo u rad s momčadima uvesti i naše kineziologe kao što su Čošić, Zorić, Grgić i Pezelj koji bi nam trebali donijeti jednu višu dimenziju u segmentu sportske pripreme” – dodao je Đulvat.

Kako će izgledati momčad Dinama iduće sezone? Ulaskom u prvu ligu potrebna je određena nadogradnja momčadi s nekoliko kvalitetnih igrača.

“Ove sezone više smo pažnje posvetili stavljanju kluba na zdrave noge, te smo zbog toga pojačali struku i da podignemo rad našeg omladinskog pogona. Cilj nam je dovesti mlade i perspektivne igrače, koji će se kroz par godina profilirati u prave igrače i s kojima ćemo moći jurišati na naslov prvaka. Nismo se želji pojačati s nekim jakim imenima jer nam financijska situacija ne dopušta takve velike zalogaje. Naši su igrači prošle godine igrali bez ikakve naknade, a u prvoj ligi to je ipak malo drugačije. Troškovi igranja u prvoj ligi puno su veći, a mi se moramo odgovorno ponašati prema našim članovima koji su nas izabrali i koji su naši najveći financijeri.”

Iz svega izrečenog može se zaključiti kako će Dinamo sve svoje snage usmjeriti na stvaranje vlastitih igrača koji bi kroz godine koje slijede trebali biti nositelji igre svoje momčadi. Kada možemo očekivati prve izdanke našeg omladinskog pogona?

“Nadam se kako ćemo već iduće sezone imati 3, 4 igrača koje ćemo pokušati uklopiti u rad seniorske momčadi, iako će paralelno s tim nastupati i za juniore. Poznavajući Miću Martića kao trenera, uopće ne sumnjam kako će ti mladići dobiti svoju priliku u utakmicama 1. lige” – otkriva predsjednik Dinama.

Koji je cilj Dinama u premijernoj sezoni u 1. ligi?

“Kao sportaš uvijek imam za cilj osvojiti prvo mjesto, bez obzira na to gdje nastupam. Ne volim pričati o 5. ili 6. mjestu jer ja ne znam igrati tako. Uvijek kada izađem na teren želim pobijediti tko god stajao s druge strane. Dat ćemo najbolje od sebe, pa ćemo vidjeti koliko daleko ćemo dogurati. Obećati prvo mjesto bilo bi neozbiljno od mene, ali dat ćemo sve od sebe kako bi taj cilj ostvarili. Osobno bih bio zadovoljan ulaskom u play-off koji će se ove sezone igrati samo između prve četiri momčadi prvenstva, za razliku od prošle sezone kada je završnicu igralo šest momčadi. Takva me odluka iznenadila zato što je upravo to davalo draž cijelom prvenstvu, i do zadnjeg se kola nije znalo tko ulazi u doigravanje a tko ispada iz lige. Bit će jako teško ući među prve četiri momčadi, ali ako to uspijemo bit ćemo vrlo opasni uz podršku naših gromoglasnih navijača, i onda ništa nije nemoguće” – izjavio je Đulvat.

Koji je glavni cilj predstojećeg četverogodišnjeg mandata?

“Glavni cilj je podići Dinamo na razinu jednog ozbiljnog kluba koji će prepoznati i sponzori, i navijači, i članovi. Moj primarni zadatak bit će uvođenje struke u sve segmente kluba, ljude koji znaju raditi svoj posao i koji će podići klub na jednu višu razinu. Želimo pokazati kako je ovo jedini ispravni način funkcioniranja sportskih klubova i kako bez obzira na rezultate klub mora funkcionirati besprijekorno. Što se tiče sportskog cilja, Dinamo će svake godine pokušati osvojiti naslov prvaka, ali od treće sezone pa nadalje očekujem da to bude momčad koja će svake godine biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje prvenstva.”

Slijedi ljetna stanka, a zatim u 9. mjesecu ponovno Šalata. Sprema li se ponovno spektakl nalik onom prošlogodišnjem?

“Prošle godine podigli smo ljestvicu jako visoko, i ove godine moramo to opravdati. Nastojat ćemo ovo otvaranje sezone na Šalati učiniti tradicijom gdje ćemo svake godine predstavljati momčad za iduću sezonu. Navijači ponovno spremaju korteo što će zasigurno opet izgledati impresivno i biti garancija novog spektakl na Šalati. Trenutno smo u pregovorima s jednom vrlo jakom europskom momčadi, ali problem nam stvaraju troškovi koji su vrlo visoki kada dovodite momčad izvan naših granica. Dok ne dobijemo službenu potvrdu, ne bih želio izlaziti u javnost s imenom kluba kojeg ćemo ugostiti na Šalati, ali mogu potvrditi kako je riječ o vrlo atraktivnom protivniku” – otkrio je planove za skoriju budućnost novi predsjednik.

Za kraj razgovora novi predsjednik odaslao je poruku svim našim navijačima i članovima kluba

“Nadam se kako će svi nastaviti ono što su vrhunski radili prošle sezone, da će nas bodriti u svakoj utakmici i da će atmosfera i dalje biti paklena za sve naše goste. Igrači na terenu će svojom požrtvovnošću i borbom na terenu vratiti svu ljubav koju pokazuju prema Klubu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.