Pročitajte što su nakon velike pobjede rekli presretni hrvatski reprezentativci!

Foto: fah

Nakon velike pobjede Vatrenih protiv aktualnih europskih prvaka, Španjolske, igrači naše reprezentacije bili su razumljivo oduševljeni rezultatom, ali i činjenicom da su se hrvatski navijači također ponašanjem, bodrenjem, proslavili u Bordeauxu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vedran Ćorluka kao stijena

Sjajnu utakmicu za Hrvatsku odigrao je neumorni Vedran Ćorluka, koji je prvi dio susreta odigrao s vaterpolo kapicom na glavi, no, zato je u drugo ušao kao da nikada nije bio ozlijeđen, beskompromisno. Obrana Vatrenih bila je na vrhunskoj razini.

“Smetala mi je, pa su doktori zaključili kako je mogu skinuti na poluvremenu. I tako smo ju umirovili. Teško je igrati protiv najbolje ekipe u Europi, ali smo pokazali sjajnu igru i veliko srce. Neki su dečki tek debitirali, svaka im čast, pokazali su da su s pravom ovdje. I da Hrvatska ima veliku budućnost”, rekao je nakon utakmice dobro raspoloženi stožerni obrambeni igrač Vatrenih koji je nakon toga dodao: “Bili smo strpljivi, nismo gubili glavi. Imali smo određenih problema, nikad nismo igrali u ovakvom sastavu. Kapa do poda svim momcima, ostavili smo srce na terenu. I to nas je nagradilo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li Vatrenima bilo lakše igrati, iz psiholoških razloga, nakon saznanja da su i prije utakmice osigurali osmninu finala popularni Čarli je rekao: “Normalno da je bilo lakše, pa smo igrali bez opterećenja. No, i ova je utakmica imala velik ulog. Nismo slučajno tu, mi smo ovdje došli napraviti rezultat, to smo pokazali i danas. Hrvatska se ne boji nikoga, a svaku utakmicu igramo za sve navijače. Ali, ova reprezentacija još nije rekla zadnju riječ u Francuskoj”.

Uz Ivana Perišić, Darija Srnu i ranije Luke Modrića Vedran Ćorluka je svakako jedan od najboljih Vatrenih u dosadašnjem dijelu Europskog prvenstva.

Rog razbijao španjolske napade

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje prve minute na Euru odlično je odradio i mladi Marko Rog, koji je bio borben do granice izdržljivosti, nije sudjelovao u kreaciji igre Vatrenih, ali je zato razbijao napade Španjolske.

“Ovo je poseban osjećaj, velika je čast nositi hrvatski dres. Nije bilo treme, tek ona pozitivna nervoza koja nestane kada počne utakmica. Pokazalo se da španjolski igrači nisu vanzemaljci, dobro smo im se suprotstavili, još bolje stajali u bloku. I odlično izlazili u kontranapade”, tvrdi Rog. Naime, Rog smatra da je Hrvatska pobjedom protiv Španjolske napravila nekoliko pravih stvari, prvo je osvježila i odmorila momčad, a onda je dobila na samopouzdanju i na spoznaji da je hrvatska klupa izuzetno moćna, puno jača nego što se to možda mislilo.

“Najvažnije je da igramo dobar nogomet, idemo utakmicu po utakmicu, dat sve od sebe u svakom trenutku. Bila je prekrasna atmosfera, pravi je užitak igrati pred toliko naših navijača. Veliko im hvala.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelac i asistent Kalinić

Strijelac i asistent na ovoj utakmici i jedan od kreatora velikog hrvatskog trijumfa u Bordeauxu bio je Nikola Kalinić, koji je komentirao svoj, za Hrvatsku izjednačujući, pogodak:

“Bio je to dobar ubačaj Perišića, odlično me pogodio, a ja sam se samo našao na pravom mjestu. Teško je igrati protiv europskih i svjetskih prvaka, ali mi smo pokazali da smo bolji od njih. Iako su oni falili penal. No, dobri smo, pokazali smo da možemo igrati sa svima”. Naime, Kalinić skromno priznaje da je Hrvatska imala pogrešaka u igri, no, isto tako dodaje da su Vatreni imali širinu potrebnu da se dobije ovakva utakmica, koja će ući u anale hrvatskog nogometa.

“Krasi nas dobra atmosfera, sada idemo dalje. I dalje se boriti na jednak način, i dalje biti jedni uz druge. Samo tako možemo daleko.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrabra igra Marka Pjace

Sjajnu utakmicu odigrao je i Marko Pjaca, beskompromisan, hrabar, bez kompleksa, kako se od njega očekivalo, Pjaca je komentirao navodni penal na njemu koji nije dosuđen. “Bilo je kontakta, ali ne znam je li to bilo dovoljno za penal? Mi možemo igrati protiv svakoga, vjerujemo u sebe i puni smo samopouzdanja. Ali, se ne zanosimo. Ako ćemo i dalje igrati svaku kao do sada, onda neće biti problema…”

Pjaca je poručio da su Vatreni i prve dvije utakmice, protiv Turske te Češke, odigrali odlično, nakon čega su napravili izmjene kako bi odmorili i osvježili momčad za osminu finala. “Nitko sretniji od nas. Respektiramo svakoga, ali se nikoga ne bojimo. Igramo lijep nogomet, trebamo tako i nastaviti”, zaključio je mladi hrvatski reprezentazivac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.