Quaresma hodočastio u Vatikan kako bi zahvalio Bogu za nedavno krštenje sebe i djece

Foto: Facebook

Portugalski reprezentativac Ricardo Quaresma, koji trenutačno igra u turskom klubu Beskitas, objavio je na svom Facebook profilu fotografiju s poklonom koji je pripremio za papu Franju. Riječ je o dresu portugalske nogometne reprezentacije s brojem 20 i natpisom Francisco iznad njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Vatikanu sam i nosim dar za papu Franju. Mislite li da će mu se svidjeti?”, napisao je nogometaš.

Nogometaš je nedavno kršten, a na istom obredu krstio je i svoje dvoje djece iz braka s Daphne Quaresma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doprinos Quaresme u nedavnom osvajanju titule europskog prvaka na Euru 2016. bio je jedan od presudnih za Portugal, iako nije započinjao utakmice u prvoj momčadi.

Inače je romskoga podrijetla, što često ističe u svojim razgovorima i na što je ponosan. Odrastao je u siromašnoj obitelji, a karijeru je započeo u lisabonskom klubu Sporting, zajedno s Cristianom Ronaldom. I trener portugalske nogometne reprezentacije Fernando Santos također u svojim javnim istupima ističe koliko je katolička vjera važna za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.