Samovojska: Kad igra Hrvatska, analiza i logika su nepotrebne

Foto: snimka zaslona

Bliži nam se utorak i polufinalni obračun Hrvatske i Argentine. Kao i protiv Brazila, Vatreni su po mnogim procjenama opet autsajderi, što je, čini se, uloga koja im fantastično odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nogomet je Hrvatska, Hrvatska je nogomet. Kad igra Hrvatska, analiza i logika su nepotrebne, kao da nemaju smisla. Budi se neki san i postane realnost. No moramo biti pažljivi s Argentinom, oni su isto navikli na dramu i iz utakmice u utakmicu imaju sve više kapaciteta, smatra Tomislav Stipić, piše HRT.

Za Messija igra cijela Argentina, a Modrić igra za cijelu Hrvatsku

Messi će igrati protiv Modrića, dvoboj puno puta viđen u Španjolskoj u susretima Real Madrida i Barcelone?

– Pet put smo igrali s Argentinom, prva je bila 90-ih na Maksimiru i bilo je 0:0. To je bila priprema Argentini za nastup na SP-u u SAD-u. Poslije toga dva velika ogleda 1998. i 2018., u Rusiji smo ih pobijedili 3:0, u Francuskoj je bilo 1:0 , ali taj poraz nije bio bitan jer smo prošli skupinu. Posebno je zanimljivo gledati taj dvoboj kroz prizmu duela Messija i Modrića. Za Messija igra cijela Argentina, a Modrić igra za cijelu Hrvatsku, to je velika razlika između njih dvojice i razlog zašto mnogi vole Modrića, rekao je Anton Samovojska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Iz dana u dan sve više volim našeg izbornika. Napravio je sjajnu smjenu generacija, preživio razne “atentate”, sve je ujedinio, tako da sam siguran da će sa svojim ljudima pronaći najbolje moguće rješenje, naći najbolji plan. Nisam siguran je li bolje imati loptu ili je dobrovoljno dati Argentini, dodao je Stipić.

Juranović je svjetsko čudo, a Petković je poseban, kad je nadahnut može što ne može nitko

– Sjećam se kad je Juranović prešao iz treće lige u Hajduk kao ofenzivni vezni i u klubu su shvatili da mu je najveća snaga na desnom boku. Kroz godine je prihvatio tu ulogu i postajao sve bolji u obrani. Sad je jedan od najboljih desnih bekova Europe, kaže Stipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Juranović je za mene svjetsko čudo. On je još 2014. razmišljao da li igrati veliki ili mali nogomet, što raditi. I onda je došao Hajduk. I dalje mi nije jasno koliko je malo Hajduk dobio od transfera u Legiju. Vrijednost mu raste, kako je izbacio Viniciusa, pa to je nestvarno. Petković je poseban igrač, pitanje nadahnutosti i trenutka. Što on može napraviti, ne može nitko. U ovoj utakmici prvi je naznačio da Brazil može pokleknuti. To se dogodilo kad je u 115. minuti prošao kroz dvojicu Brazilaca kao da ih nema i dodao Brozoviću, koji je puknuo loše. A za ostalo taj pogodak, svaka mu čast, nadovezao se Samovojska.

– Petković uvijek želi na terenu kreirati nešto posebno. Kad bi on shvatio da je jednostavnost uspješnost, on bi bio na svjetskom nivou. Nije potrebno da svaki pas bude zlatni. On je “devetka” i on treba rješavati utakmice. On je to uspio jer Hrvatska ima energiju koju ima, smatra Stipić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.