Slovenski stručnjak Jure Zdovc više nije trener Cedevite:’ Ambicije kluba su jasne, ponovno igranje u Euroligi, što ove sezone nismo uspjeli’

Foto: fah

Slovenski 51-godišnji košarkaški stručnjak Jure Zdovc više nije trener peterostrukog prvaka Hrvatske Cedevite, objavio je klub u četvrtak na svom službenom internetskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeti potpisanog ugovora između Zdovca i Cedevite uključivali su automatsko produženje i na sljedeću sezonu samo u slučaju osvajanja ABA lige ili Eurokupa, što bi ujedno značilo i da je Cedevita izborila mjesto u Euroligi. Kako se to nije dogodilo, Cedevita i Zdovc su se dogovorili da neće aktivirati klauzulu u produženju ugovora.

“Jure Zdovc je sjajan čovjek i trener koji će u KK Cedeviti ostati upamćen kao osvajač prvenstva Hrvatske, Kupa Krešimira Ćosića i ABA Superkupa na čemu mu čestitamo i zahvaljujemo. No, ambicije kluba su jasne, ponovno ostvarivanje prava igranja u Euroligi, što se ove sezone nije uspjelo. Bili smo blizu, odlučivala je jedna lopta, slobodno bacanje, no nismo uspjeli niti kroz ABA ligu niti kroz Eurokup 7Days ostvariti plasman u Euroligu pa ćemo u novoj sezoni to pokušati s novim trenerom”, izjavio je u službenom priopćenju direktor KK Cedevite Davor Užbinec.

“Novi trener vodit će momčad u Eurokupu 7Days i ABA ligi, dok će u hrvatskom prvenstvu do doigravanja igrati naša druga momčad, s mladim talentiranim igračima, pod vodstvom Slavena Rimca”, dodao je Užbinec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ime Zdovčeva nasljednika još nije poznato, ali Užbinec najavljuje da će vodstvo kluba uskoro donijeti odluku.

“Imamo nekoliko opcija, a odluku ćemo donijeti ovih dana.”

Iako u klubu nisu potvrdili tu informaciju, prema pisanju nekolicine hrvatskih i španjolskih medija novi trener Cedevite trebao bi biti 42-godišnji Španjolac Sito Alonso, koji je prošlu sezonu započeo kao trener Barcelone, ali je u veljači dobio otkaz. Prije toga jednu je sezonu bio trener Baskonije (2016/17.), a dvije sezone prije vodio Bilbao Basket (2014-16.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.