SP Brazil: Povijesni uspjeh Alžira kojeg vodi Vahid Halilhodžić

U susretu trećeg kola H skupine svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu Alžir i Rusija su u Curitibi odigrali bez pobjednika 1-1 i Alžir, kojeg vodi BiH stručnjak Vahid Halilhodžić, je prvi put u povijesti izborio osminu finala World Cupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dosadašnja tri nastupa (1982, 1986, 2010) nisu prošli skupinu. Rusi su poveli u 6. minuti golom Aleksandera Kokorina, a izjednačio je Islam Slimani u 60. minuti. Posljednje tri minute za Alžir je zaigrao igrač Dinama El Arabi Soudani.

U drugom dvoboju Belgija je pobijedila Južnu Koreju 1-0 i natjecanje u skupini okončala s tri pobjede. Belgijanci su stigli do pobjede s igračem manje nakon što je u 45. minuti isključen Steven Defour. Pogodak odluke zabio je Jan Vertonghen u 78. minuti.

Belgija će u osmini finala igrati protiv SAD, dok Alžir očekuje utakmica protiv Njemačke

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan kako ga samo pobjeda vodi u drugi krug natjecanja Fabio Capello je otvorio utakmicu s dva napadača – mladim Aleksandrom Kokorinom, te njegovim iskusnim imenjakom Keržakovom. Taj se potez pokazao odličnim, jer je Rusija povela već u šestoj minuti. Kozlov je sjajno ubacio s boka, a Kokorin još ljepšim udarcem glavom svladao Raisa. Do kraja prvog dijela Alžir je imao dvije prigode, obje nakon prekida i u obje je ruskim vratima zaprijetio Slimani. No, Akinfejev je oba puta odlično reagirao.

Na samom otvaranju drugog dijela ‘zbornaja’ je mogla možda i prelomiti utakmicu. Nakon sjajne akcije Samedov je izbio sam ispred alžirskog vratar, no njegov udarac je Mbolhi sjajno obranio. Kazna je stigla u 60. minuti kada je najbolji alžirski igrač Slimani svojim drugim golom na prvenstvu izjednačio. Feghouli je izveo korner, Akinfejev ‘zaplivao’ u prazno, a Slimani zatresao mrežu. U 63. minuti alžirskim vratima je zaprijetio i Denisov, no pucao je preko gola. Izglednu priliku imao je i Keržakov u 70. minuti, ali je Mbolhi još jednom odlično reagirao. Do konca utakmice Rusija je pokušala zabiti drugi gol koji bi je odveo dalje, no odabranci Fabia Capella nisu uspjeli.

ALŽIR – RUSIJA 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CURITIBA. Stadion Baixada – 38.500 gledatelja; Sudac: Cuneyt Cakir (Turska);

Strijelac: 1-0 Kokorin (6), 1-1 Slimani (60)

ALŽIR: Mbolhi – Belkalem, Halliche, Mesbah, Medjani, Mandi – Bentaleb, Feghouli, Brahimi (od 71. Yebda) – Slimani (od 89. Soudani), Djabou (od 77. Ghilas)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUSIJA: Akinfejev – Kozlov, S.Ignaševič, V.Berezutski, Kombarov – Glušakov (od 46. Denisov), Samedov, Faizulin, Šhatov (od 67. Đagoev) – Kokorin, Keržakov (od 81. Kanunikov)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.