Split protiv Torina odigrao utakmicu bez golova, junak utakmice vratar Andrija Vuković

Nogometaši Splita uspjeli su ostati neporaženi u prvoj utakmici 4. pretkola Europske lige odigravši 0-0 protiv Torina, a vratari obje momčadi bili su najbolji pojedinci dvoboja u Dugopolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split je postigao cilj koji je pred njih postavio njihov trener Ivan Matić. Na kraju utakmice gosti su vjerojatno ti koji su bili nezadovoljniji konačnim ishodom, jer su u većem dijelu utakmice bili opasniji. No, sjajni vratar Andrija Vuković još je jednom svojim suigračima dao nadu da za tjedan dana u uzvratu ostvare najveći rezultat u povijesti kluba i plasiraju se u natjecanje po skupinama Europske lige.

Vuković je prvi put na testu bio u 18. minuti. Priliku za Torino imao je Marcelo Larrondo. Argentinac se zavukao iza leđa splitske zadnje linije, odlično primio loptu, ali mu je Vuković pravovremenom intervencijom ušao u udarac i spriječio goste da dođu do vodećeg pogotka.

Prva ozbiljnija prijetnja Splita bio je udarac Mate Bilića sa desetak metara u 29. minuti, ali je lopta otišla pokraj vrata. Samo dvije minute poslije vratar Torina Padelli morao je, nakon iznenadnog i preciznog udarca Bellea sa 30-ak metara, odbiti loptu u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na najvećem iskušenju Padelli je u prvom poluvremenu bio u 33. minuti. Mate Bilić je odlično pucao iz slobodnog udarca sa 20-ak metara, naciljao gornji desni kut Torinovih vrata, ali je gostujući čuvar mreže krajnjim naporom odbio loptu u korner. Novi dobar pokušaj Bilića iz slobodnog udarca viđen je u 41. minuti, sa slične udaljenosti, ali više po sredini vrata, no ovoga puta Padelli je uspio uhvatiti loptu.

U 43. minuti Torino je bio najbliži vodstvu. Brazilac Paulo Barreto ostao je sam u sredini kaznenog prostora, pucao iz prve, ali se opet između lopte i mreže ispriječio sjajni splitski vratar.

Baš kao i na početku dvoboja, Torinezi su bili opasniji i na početku drugog dijela. No, kad bi i uspjeli izigrati splitsku obranu nesavladivom preprekom pokazao bi se Vuković. Tako je bilo i u 54. minuti, kad je Nocerino odličnom loptom izbacio Barreta na desnoj strani kaznenog prostora. Brazilac je iz neposredne blizine snažno pucao, ali samo pogodio Vukovićevu glavu. Splitski vratar našao se kratkotrajno u nokdaunu, ali je sačuvao mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Split se u drugom poluvremenu uglavnom branio, ali u 69. minuti domaći su mogli doći do prednosti. Mate Bilić je ušao u kazneni prostor s desne strane i udarcem sa 15-ak metara pokušao svladati Padellija, no vratar Torina još je jednom dobro intervenirao.

Torino je u još nekoliko navrata stavljao obranu Splita i vratara Vukovića na kušnju, ali mreže su u Dugopolju ostale netaknute.

Uzvratna utakmica igrat će se za tjedan dana u Torinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RNK SPLIT – TORINO 0-0 (0-0)

DUGOPOLJE. Stadion Hrvatski vitezovi. Gledatelja: 4500. Sudac: Steven McLean (Škotska).

RNK SPLIT: Vuković – Ibriks, Galović, Glumac, Rugašević – Vidović, Dujmović (87. Kvesić) – Bagarić, Rog (71. Vojnović), Belle (63. Roce) – Bilić

TORINO: Padelli – Bovo, Glik, Moretti – Darmian, Vives, Molinaro, Nocerino (62. Benassi), El Kaddouri – Barreto (68. Quagliarella), Larrondo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.