VIDEO: Dinamo odigrao sjajnu utakmicu u Ploestiju, nadvisio rumunjski Petrolul s 3-1

Nogometaši hrvatskog prvaka, zagrebačkog Dinama ostvarili su sjajan rezultat u prvoj utakmici zadnje runde kvalifikacija za Europsku ligu – pobijedili su na gostovanju u rumunjskoj Ploestiju momčad Petrolula s 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva pogotka za Dinamo postigao je Duje Čop, u 29. minuti iz jedanaesterca te u 79. minuti, a u sudačkoj nadoknadi utakmice strijelac je bio i Machado. Pogodak za Petrolul je dao Tamut u zadnjim sekundama prvog dijela.

Ovo je krasna prednost za uvratnu utakmicu za tjedan dana u Zagrebu, no sigurno će i u Dinamu pozivati na oprez. Jer, još su svježa sjećanja na eliminaciju Dinama iz kvalifikacija za Ligu prvaka protiv danskog Aalborga. Dinamo jei tada trijumfirao u prvoj utakmici s 1-0, a u uzvratu u Zagrebu je izgubio 0-2. Za nadati se da Dinamo više neće ponoviti takvu grešku…

Dinamo je odigrao veoma dobro prvo poluvrijeme. Držao je ambicije Petrolula pod kontrolom, fino pleo svoje napade i potpuno zaslužio vodstvo do kojeg je došao u 29. minuti. Nakon što je netko iz obrane rumunjske momčadi igrao rukom u kaznenom prostoru Čop je bio siguran realizator iz najstrože kazne. I prije tog Dinamovog pogotka, ali i poslije nogometaši hrvatskog prvaka djelovali su i bolje i uigranije od rumunjskog predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I uistinu je prava šteta što se Dinamu dogodio trenutak neopreznosti i dekoncentracije u posljednjim sekundama prvog poluvremena. Rumunji su očajnički napadali, a Texeira je u jednom trenutku primjetio usamljenog Tamuta u Dinamovom kaznenom prostoru. Uputio mu je oštru loptu a Tamut ju je izvrsno zaustavio i u brzom driblingu, svjevrsnim slalomu zaobilazio Šimunića i Šimunovića i izašao sam pred vratara Eduarda i zabio pogodak. Tom nepažnjom Dinamo je pokvario odličan dojam iz prvog poluvremena, Rumunji su se tako vratili u utakmicu ni krivi ni dužni.

U nastavku je Dinamo pokušavao primiriti igru i najvećim dijelom u tome je uspijevao. Petrolul i dalje nije bio posebno opasan, Dinamo je fino zatvarao prilaze svom golu, a u protunapadima je djelovao opasno. Petrolul je najveću priliku imao u 69. minuti, udarac Texeire je tada na gol crti zaustavio ispred same gol crte Šimunović.

U 78. minuti Petolul je imao najveću prigodu, s pet metara naposljetku je njegov udarac obranio Eduardo. I po starom nogometnom pravilu – kad ne zabiješ primiš gol – rumunjskoj momčadi dogodio se primljeni pogodak. U 79. minuti Dinamo je organizirao izvrsnu akciju, Pinto je ostao usamljen na desnom boku, lijepo je nabacio u srce kaznenog prostora gdje je najviše skočio Duje Čop, njegov udarac glavom bio je nazaustavljiv, Dinamo je poveo s 2-1 u Pleostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja svjedočilo sejalovim napadima rumunjske momčadi, a u zadnjim trenucima crveni karton dobio je igrač Petrolula Geraldo Alves, nakon prekršaja nad Pivarićem. Slobodan udarac potom je izveo Machado i pogodio za Dinamovih sjajnih 3-1 protiv jakog rumunjskog Petrolula u gostima.

PETROLUL – DINAMO 1-3

PLOIESTI. Stadion Illie Oana – 15.500 gledatelja; Sudac: Daniele Orsato (Italija);

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Čop (29-11m), 1-1 Tamuz (45+1), 1-2 Čop (80), 1-3 machado (90+5)

Crveni karton: Alves (90+3)

PETROLUL: Pecenha – Alcenat, Alves, Gerson, Fanchone – Hoban (od 50. Mustivar), De Lucas – Priso (od 63. Albin), Mutu (od 82. Nepomuceno), Teixeira – Tamuz

DINAMO: Eduardo – Pivarić, Šimunić, Šimunović, Pinto – Brozović, Ademi – Wilson (od 62. Pjaca), Antolić (od 72. Vukojević), Soudani (od 46. Machado)- Čop

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.