Subašić spasio Monaco, Atletico slavio nakon jedanaesteraca

Nogometaši Atletico Madrida i Monaca izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka pridruživši se Real Madridu, Paris St Germainu, Bayernu i Portu kojima je to uspjelo prošlog tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco je prošao dalje usprkos domaćem porazu 0-2 od Arsenala, no momčad iz Kneževine je u Londonu slavila 3-1 i ide dalje zbog više postignutih golova u gostima. Arsenal je pružio odličnu predstavu, no golovi Oliviera Girouda (36) i Aarona Ramseyja (79) nisu bili dovoljni za prolaz. Premda je primio dva gola najbolji igrač u domaćim redovima bio je vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić koji se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana. Posebice onom u 85. minuti kada je zaustavio udarac Oliviera Girouda.

Atletico u četvrtfinale nakon jedanaesteraca

Plasman u četvrtfinale je izborio i španjolski prvak Atletico Madrid koji je protiv Bayer Leverkusena slavio 3-2 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Utakmica je u regularnih 90 minuta završila rezultatom 1-0, baš kao i prvi ogled u Leverkusenu, a pogodak za Atletico zabio je Mario Suarez u 27. minuti utakmice. Kako u dodatnih 30 minuta nije bilo promjene rezultata putnik u četvrtfinale je dobiven izvođenjem kaznenih udaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Atletica golove su zabili Griezmann, Suarez i Torres, Raul Garcia je prebacio gol, dok je Leno obranio Kokeu. Kod Bayera golove su zabili jedino Rolfes i Castro. Jan Oblak je obranio udarac Hakanu Calhanoglu, dok su Omer Toprak i Stefan Kiessling prebacio vrata.

Hrvatski reprezentativac Marijo Mandžukić igrao je za Atletico do 83. minute, Tin Jedvaj nije bio u sastavu Bayera, dok je Dario Krešić ostao na klupi za pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.