Sudjelovat će mnoge osobe iz javnog i političkog života: Velike pripreme za simultanku Garija Kasparova

Foto: fah

U Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela “Westin” počeo je Međunarodni šahovski festival za mlade, velika uvertira za simultanku nekadašnjeg svjetskog prvaka Garija Kasparova u cilju promidžbe šahovske igre i projekta “Šah uz školu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 10 skupina u rapidu, brzopoteznom šahu i natjecanju osnovnih škola sudjeluje čak 410 mladih igrača iz 8 zemalja, a najuspješniji će izboriti pravo sudjelovanja na simultanci s legendarnim Garijem Kasparovom.

S obzirom na uzrast sudionika tempo igre je nešto usporen, jer se rapid igra na 10 minuta za cijelu partiju uz dodatak od 5 sekundi poslije svakog odigranog poteza, brzopotezni turnir se igra u tempu od 5 minuta za partiju uz dodatak od 3 sekunde poslije svakog poteza, dok se natjecanje osnovnoškolaca igra u tempu od 20 minuta za cijelu partiju i eventualni naknadni dodatak od 5 minuta za završetak partije.

Na Kasparovljevoj simultanci u petak, kojom će se obilježiti i 15 godina rada “Kasparov Chess Foundation”, sudjelovat će mnoge osobe iz javnog i političkog života. Evo popisa sudionika kojima će se pridružiti mladi šahisti koji će dobrim rezultatima na festivalu izboriti nastup na simultanci: Miroslav Ćiro Blažević, ministar Tomislav Ćorić, general Ante Kotromanović, ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović, Vladimir Šeks, veslač Damir Martin​, redatelj ​Mario Kovač, predsjednici slovenskog i albanskog šahovskog saveza, gospoda Tomaž Subotič i Eduard Shalsi, slovenski europarlamentarac Milan Zver, Drago Horvat, guverner HNB-a Boris Vujčić i Dean Šoša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simultanka će početi u 17 sati, a izravno će je prenositi Hrvatska televizija od 18 do 19.30 sati na svom Trećem programu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.